Google опитват все по-агресивно да се конкурират с Apple в пазара на умни часовници. Компанията полага много усилия да превърне Wear OS скосистемата в предпочитан избор за повече потребители. В края на миналата година също така разбрабхе, че Google купуват Fitbit за $2.1 млрд

 

1. ЕС разследва сделката за купуване на Fitbit oт Google за $2.1 млрд.

Това е поредният елемент от стратегията на компаията да предлага още по-атрактивно съчетание между софтуер и хардуер на своите клиенти. Aнтитръстовите регулатори на континента, обаче вече изразиха негативно отношение към придобиването. ЕС смятат, че възможността данните на Fitbit да се използват за таргетиране на реклами от Google не е удачна.

 

 

2. Kaк да охладите дома си без климатик

Лято е! Горещо е, а вие нямате климатик. Може би се е повредил, а закупуването на нов отнема време. Има доказани начини, по които може да охладите дома си, дори когато нямате климатик.

 

3. Вече можем да следваме други потребители в Google Maps

Google Maps е първата асоциация, която вероятно си правите като чуете думата навигация. Това не е случайно, тъй като приложението се използва от над 1 млрд. души по цял сят. Алгоритмите на Goоgle Maps постоянно се оптимизират, което прави услугата максимално добра независимо с какво превозно средство се придвижвате.

 

 

4. 8 основни приложения, които e добре да имате на вашия iPhone

Без значение дали имате iPhone от дълги години или наскоро сте се сдобили с първия си iPhone, несъмнено сте успели да натрупате значителен брой приложения в телефона си, без които вече не може да си представите живота. 

 

5. Intel регистрираха търговската марка Еvo и нови лога

Intel продължават да изпитват проблеми с производството на 7-нанометрови процесори. Въпреки изоставането от AMD компанията е била доста активна пред патентните бюра. Технологичният гигант е регистрирал на свое име няколко нови бранда и лога, които вероятно ще станат част от бъдещите им продукти.

 

 

6. Акциите на китайския конкурент на Tesla се увеличиха с 350% за 2 дни след новината, че навлизат на американския пазар

Kandi Technologies официално потвърдиха, че възнамеряват да навлязат на американския пазар за автомобили. Китайският производител планира да пусне два електрически автомобила в САЩ през август като реалните им продажби ще стартират до края на годината.