Сигурно неведнъж ви се е случвало да се сблъскате със следния проблем: налага ви се да излезете, а телефонът ви показва предупреждение, че зарядът на батерията привършва и трябва да презаредите.

 

В такива случаи определено би ви се искало да знаете как бихте могли да заредите телефона си по-бързо. От Android Pit предлагат да използваме някой от тези 6 съвета за по-бързо зареждане на батерията.

1. Вземете правилното зарядно

Много съвременни Android телефони поддържат бързо зареждане, което доставя невероятните 15 вата и следователно може да зареждате телефона си много по-бързо. Имайте предвид обаче, че само защото един телефон поддържа бързо зареждане, не означава, че зарядното устройство, което е в кутията му може да осигури това бързо зареждане. Може да се наложи да си купите ново.

2. Не използвайте безжично зареждане когато бързате

Безжичното зареждане не може да доставя енергия, толкова бързо колкото един кабел, така че най-добре се възползвайте от тази възможност само когато имате повече време на разположение. 

3. Сложете устройството си в самолетен режим

Колкото по-малко неща се опитвате да направите с телефона си, докато той се зарежда, толкова по-бързо батерията му ще се презареди. Разбира се, няма да получавате обаждания или съобщения, докато смартфонът ви е в самолетен режим, но жертвата си струва ако бързате много.

4. Изключете устройството си

Много по-бързо ще се зареди телефона ви ако е изключен напълно. Разбира се, може да пропуснете няколко уведомления, докато той е изключен, но ако искате телефонът ви да се зареди възможно най-бързо това е решението.

5. Използвайте режим на пестене на батерията

Включете режима за пестене на батерията, за да пестите енергия, докато телефонът ви се презарежда.

6. Изключете ненужните функции

Проверете дали има някакви излишни функции включени като Bluetooth, GPS, Wi-Fi или NFC. Затворете всички приложения и спрете автоматичното архивиране или актуализиране на приложения от Google Play Store.

 

Вижте кои са белезите, че телефонът ви се нуждае от нова батерия