За никой не е тайна, че един от най-добрите смартфони тази година се казва Samsung Galaxy S10+. Този флагман има от всичко по много и в момента е едно от най-търсените устройства в България. Има обаче потребители които имат по-сериозни критерии за качество и искат не просто „много“, а дори повече. За тях Samsung пуснаха специална версия Samsung Galaxy S10+ Ceramic.

В тази статия Digitieal.bg ще разкаже какво представлява той и ще ви покаже 6 яки неща които правят S10+ Ceramic уникален. Междувременно, в случай, че не сте запознати със стандартният флагман на Южнокорейският технологичен гигант, можете да изгледате нашето видео ревюто “Samsung Galaxy S10 и S10 Plus - Цена, първи впечатления и мнения”.

 

Луксозен дизайн

Като цяло дизайнът на Samsung Galaxy S10+ е много красив. Той съчетава отсечени линии и плавни заобляния.Краищата на дисплея са овални, металната основа на шасито е тънка, а селфи камерите са вградени в горната дясна част на дисплея.  Както подсказва и наименованието му, при Ceramic гърбът вече не е стъклен, а изцяло керамичен. Телефонът се усеща много по-приятно в ръка, повърхността не се драска и е в пъти по-здрава от стъклото, пък било и то с Gorilla Glass бронировка при стандартният модел.

 

 

Наскоро CNET направиха “Drop test” в който изпускаха от еднаква височина двата телефона и гърбът на Ceramic издържа до края на изпитанието. Не случайно керамичното покритие често се използва и при скъпите ръчни часовници.

 

Цветове

Освен в почти стандартните Prism White и Prism Black, Samsung Galaxy S10+ се предлага в няколко по-екстравагантни цвята, носещи имената Prism Green, Prism Blue, Canary Yellow и Flamingo Pink. За разлика от тях керамичният луксозен вариант на флагмана има две нови цветови разновидности - Ceramic Black и Ceramic White, при които цветът е наситен, монолитен с много ефектен.

 

 

Споделяне на енергия с PowerShare

Това, че е с керамичен гръб, не пречи по никакъв начин на луксозният Galaxy S10+ да се възползва от PowerShare функционалността си, чрез която споделя от енергията си други устройства. Galaxy Buds, Watch Active или друг смартфон чиято батерия е на привършване.

 

Огромна памет

Винаги искаме смартфонът ни да има колко се може по-голяма памет. Samsung Galaxy S10+ Ceramic има на разположение цял 1TB. Върху толкова много памет, спокойно можете да поберете над 500 пълнометражни филма във Full HD качество, 250 000 песни или половин милион снимки с висока резолюция.

 

 

Едва ли някой може да направи толкова много кадри, но ако случайно успеете и искате още памет, Ceramic има слот за microSD в който можете да добавите карта памет с още 512GB.

 

12GB RAM памет

Вече смартфон с 6GB RAM памет не може да впечатли никой - всеки търси смартфон с 8GB. Samsung Galaxy S10+ Ceramic обаче ни дава повече - този смартфон има цели 12GB оперативна памет. В резултат дори да отворите успоредно стотици брауз прозорци, приложения и игри, телефонът няма да започне да забива. А и едва ли в близките години някой би казал "Хм...имаш само 12GB RAM", така че няма да ви се налага да сменяте смартфона си скоро.

 

Камери с общо 5 обектива

Също както класическият Samsung Galaxy S10+ и Ceramic може да прави снимки със страхотно 12+12+16MP качество. Телефонът има 3 камери върху гърба и 2 отпред за селфита. С основните можете да снимате 123-градусова панорама, да приближавате 2х оптично и да се възползвате от изкуственият интелект, който ви помага постоянно. Камерите имат двойна апертура f/1.5 - f/2.4 които ви позволяват да снимате достатъчно добре както при липса на околна светлина, така и при прекалено много такава. Камерите имат оптична стабилизация и могат да снимат видео с 4K качество.

 

 

Цена

Цената не е сред най-приятните неща в новият Samsung Galaxy S10+ Ceramic и по тази причина не сме кръстили статията „7 яки неща…“. Със сигурност обаче сред вас има хора които ще попитат „Колко струва?“. Отговорът е – малко по-малко от 3200лв.