След натоварен ден най-доброто решение е добрия сън. Но умората и натрупания стрес могат да нарушат почивката ни. Според mirror.co помощта идва под формата на приложения за сън, които могат да ви помогнат да постигнете перфектното отпускане.

 

Приложенията в списъка по-долу използват няколко различни тактики за постигане на тази цел - включително успокояваща музика, смарт аларми и дори "психо-акустични" звуци.

1. SleepBot (iOS)

SleepBot ви помага да спите добре благодарение на комбинация от успокояваща музика,  интелигентни аларми и тракери. Потребителите могат да записват своите движения и звуци през цялата нощ, за да създадат точна карта на цикъла на съня си. Въз основа на нея те могат да персонализират функциите на приложението.

2. Pzizz  

Pzizz е приложение одобрено от няколко знаменитости. Приложението ви помага да спите пълноценно чрез комбинация от музика, глас и звукови ефекти, които са оптимизирани за всяка част от вашия цикъл на съня. Създателите му твърдят, че то се справя с безсънието, благодарение на научно доказани техники.

3. Sleep Cycle (iOS, Android)

Sleep Cycle е интелигентна аларма, която проследява съня ви и ви събужда в най-подходящото време. Приложението използва звуков анализ, за да проследи съня ви и да установи кога сте в лека фаза на съня, преди да ви събуди. Потребителите могат да зададат предварително 30 минутен прозорец за тази аларма, за да не бъдат събудени през нощта. Една от най-добрите характеристики на приложението е интеграцията с Apple Health, което означава, че можете лесно да анализирате съня си, както и сърдечната си честота през нощта.

4. Rain Rain Sleep Sounds (iOS, Android)

Ако шумът от дъжда, който чука по прозореца ви успокоява, то тогава приложението Rain Rain Sleep Sounds е точно за вас. Приложението съдържа над 100 звука, които имат за цел да ви успокоят и помогнат да заспите. Можете да смесвате тези звуци за получаване на перфектната комбинация. И в зависимост от вашите предпочитания, можете да изберете звуците да вървят през цялата нощ или постепенно да заглъхнат.

5. Sleep Genius (iOS, Android)

Sleep Genius се описва като "най-добрата научно проектирана програма за сън в света". За разлика от повечето други приложения, Sleep Genius не препоръчва слушането на релаксираща музика. Вместо това, Sleep Genius разполага с четири специално разработени програми за сън, които водят мозъка ви през всеки етап от цикъла на съня, като завършват с нежна аларма.

6. Calm - Meditate, Sleep, Relax (iOS, Android)

Причините за безсънието са много, а с това приложение може да внесете повече яснота, радост и мир в ежедневието си. Което разбира се ще доведе и до пълноценен сън вечер. Приложението включва стотици програми за различни нива, с продължителност 3, 5, 10, 20 или 25 минути.

 

Вижте най-добрите приложения за прогноза на времето през 2018г.