Android 6.0 Marshmallow съществува отскоро, но много разработчици бързат да оптимизират своите приложения, за да може потребителите да се възползват от най-новите функции на мобилната платформа на Google.

 

Ако сте нетърпеливи да опитате нещо вълнуващо, разгледайте тези 6 приложения, които поддържат новите функции в Android 6.0.

1. Lastpass

Приложението LastPass може да съхранява и да попълва данните ви за вход, но само ако имате платената версия. Приложението е добре поддържано и е едно от първите, което се възползва от новите възможности на Android 6.0. В този случай, това означава, че приложението поддържа логване с пръстови отпечатъци. След активирането на тази функция, можете да разрешите автоматичното попълване на вашите потребителско име и парола само с едно докосване на  сензора.

2. Pushbullet

Pushbullet е едно страхотно приложение, което ви дава възможност да изпратите почти мигновено почти всичко от компютъра до телефона си или до приятелите ви. То използва Direct Share, така че когато отворите менюто за споделяне на Android за всяко приложение, вашите последни Pushbullet дестинации ще се появяват в горната част за лесен достъп.

3. EvolveSMS

Ако вграденото SMS приложение в смартфона ви не е достатъчно мощно за вас, навярно вече използвате EvolveSMS. Приложението заменя изцяло фабричното SMS приложение на вашето Android устройство и поставя впечатляващ мултимедиен инструмент пълен с уиджети и функции за заключване на екрана. Сега освен възможността за отключване с пръстов отпечатък, приложението поддържа и автоматичната система за архивиране в Marshmallow, благодарение на което ще може автоматично да възстановите вашите разговори на новия си телефон.

4. Greenify

Android 6.0 добави режим който има за цел да запази живота на батерията. Приложението Greenify се възползва от тази възможност и като предлага режим „shallow hibernation“. Ако поставите някое приложение в този режим използвайки Greenify, то ‘ще изпадне в дрямка‘, когато не го използвате, а когато имате нужда от него можете да го отворите незабавно, без да чакате да се презареди.

5. Telegram

Telegram е приложение за съобщения, което предлага криптиране от край до край и е напълно безплатно. Разработчиците му, добавиха към него възможност за удостоверяване с пръстов отпечатък и поддръжка на функцията „Direct Share“.

6. Google Translate

Най-новата версия на Google Translate се възползва от новата функционалност за контекстуална селекция в Marshmallow, с която се добавя способността да превеждате думи и изрази, без да се налага да напускате съответното приложение или браузъра например.

 

Вижте 9 функции в Android 6 Marshmallow, за които може би не знаете