Един често срещан проблем, с който се сблъскват много собственици на мобилни джаджи е невъзможността да ги включат. Причината може да е съвсем невинна като например изтощена батерия, но може и да е сериозна.

Ако е така, то се налага да занесете устройството си в сервиз, което е свързано с известни неудобства и по разбираеми причини е нежелателно. Така че сигурно ще искате да знаете кога това е абсолютно наложително и кога може да се справите сами. Анализаторите от PC Mag споделят с нас 6 причини, поради които телефона ви не може да се включи. 

 

 

1. Изтощена батерия

Това е най-очевидната причина, но понякога е много лесно да я пренебрегнем като възможност. Кога за последно сте зареждали батерията на смартфона си? Понякога времето лети неусетно особено ако сме загледани в интересни клипчета или снимки. Вземете си зарядното и се уверете, че действително има заряд в батерията на телефона ви, преди да продължите нататък. Не забравяйте, че понякога трябва да се зарежда в продължение на няколко минути батерията, преди телефонът ви да може да се включи.

 

2. Повреден дисплей

Това е следващата възможности. В действителност, телефонът ви работи, но дисплеят – не. Най-лесният начин да проверите дали това е така е като натиснете продължително бутона за захранването на телефона, за да изключите джаджата и след това да я включите отново. Трябва да чуете звука за зареждане или да усетите вибрация. Това означава, че телефонът ви работи, но имате проблем с дисплея и трябва да занесете устройството си на ремонт.

 

 

3. Може би сте изпускали или намокряли телефона си?

Ако наскоро сте си изпускали телефона или сте го мокрили, може това да е причината,  поради която не може сега да го включите.

 

4. Може би телефона ви ви е предупреждавал, че нещо с него не е наред?

Ако има проблеми със софтуера, то би трябвало устройството ви да ви е алармирало за това – рестартиране без причина, неспособност да се справи с някои задачи, и така нататък. В такъв случай проблема може да се реши със замяна на фърмуера.

 

 

5. Нещо не е наред с батерията на телефона ви?

Огледайте батерията на телефона си. Ако тя е деформирана или е протекла трябва да се замени с нова. 

 

6. Повредено зарядно 

Понякога причината да не се включва телефона ви може да не е в самото устройство, а в зарядното му. Ето защо ако имате този проблем огледайте и зарядното за някакви повреди – прокъсан или пречупен кабел са едни от най-често срещаните повреди.