Ако ви предстои дълго пътуване, вероятно знаете, че една от най-големите неприятности при планирането му е осигуряването на парите и намирането на самолетни билети на достъпни цени.

 

Туристическите агенти, експертите по резервации и консиерж услугите имат специфични стратегии и тайни, които използват, за да намерят билети на разумни цени, но професионалистите не са единствените, които могат да ви помогнат да спестите пари от самолетните билети.

 

Съветите на Business Insider ще ви помогнат сами да се справите с това предизвикателство, независимо дали пътувате по работа или за удоволствие.

1. Консолидиране на самолетните билети

Това са билети за с отстъпка за по-малко популярни полети. Такива билети може да се намерят на сайтове като Travelocity.

2. Търсете билети в началото на седмицата

Статистиката показва, че е много по-вероятно да намерите по-добри оферти, ако търсите билети в началото на седмицата.

3. По-добре резервирайте по-отрано

Неотдавнашен доклад на туристическия сайт Hipmunk показва, че най-доброто време за резервация на самолетни билети през летния сезон е 21-28 дни от датата, на която се надявате да пътувате. Цените вероятно ще са по-високи извън този прозорец. През юни цените са високи, след това започват да падат и така до октомври. Като общо правило, винаги е по-добре да започнете да проследявате цените по-отрано, за да получите добра оферта.

4. Преценете всички разходи

Проведете адекватно проучване за допълнителните разходи, които ще се наложи да направите като такси за багаж, такси за повече килограми, WiFi и др.

5. Търсете директно на уебсайта на авиокомпанията

По-разумно е да търси на уебсайта на авиокомпанията, вместо на сайта за сравнение на цените, където да търсите и най-евтините свързващи полети. Авиокомпаниите понякога предлагат свързващи полети, включващи споразумение за кодове, което не се появява при търсене в уебсайтове за сравнение.

6. Помислете за резервация на туристически пакет

Туристическите агенти често предлагат по-добри цени за клиентите, които резервират пълен пакет. Някои круизни линии, например, предлагат специални цени за самолетни билети за пътниците. Ще резервирате ли хотел или кола под наем в допълнение към вашия полет? Ако е така, потърсете пакети, а не отделно.

 

Вижте 8 любопитни факти за пътуванията със самолет, които може би не знаете