Загубата или кражбата на смартфона ни е изключително неприятен инцидент, който може да ни причини множество непредвидени главоболия и проблеми.

 

Ето защо трябва да дадем всичките си усилия да се предпазим от подобна неприятност.  Предлагаме ви съветите на Android Pit в тази насока. Ето 6 начина да предпазим телефона си от кражба.

1. Не оставяйте смартфона си без надзор

Малко вероятно е някой крадец да ви нападне открито, за да ви ограби. В повечето случаи ще станете жертва на кражба, докато не подозирате какво се върши около вас. Бъдете внимателни и не оставяйте смартфона си на масата в ресторанта или на бара, докато вдигате наздравица, защото 57% от случаите, кражбите на мобилни устройства стават по този начин. По-редки са случаите когато крадците измъкват телефон от джоб или чанта.

2. Не го изваждайте в навалицата

Най-добрият начин да избегнете кражбата на смартфона си е като не се хвалите с него пред публика, особено в големи тълпи. Ако крадците не знаят, че имате смартфон, те няма да се опитат да ви го откраднат.

3. Бъдете внимателни в градския транспорт

Ако сте в градски автобус или метро, не стойте близо до изхода погълнат от дисплея на вашия смартфон, защото предлагате невероятна възможност на дръзки крадци да скочат при затварянето на вратите и да грабнат скъпата ви джаджа.

4. Не оставяйте смартфона в колата си

Оставянето на зарядни устройства или слушалки на видно място в колата може да привлече недобронамерения поглед на някой измамник, затова трябва да мислите за тези неща, когато сте навън. Винаги трябва да отделяте нужното време, за да прибирате не само смартфона си но и аксесоарите, които не ползвате. 

5. Купете си калъф

Калъфът ще предпази дисплея на телефона ви от драскотини и други наранявания, но освен това той има и друго предимство. Калъфът скрива телефона ви от очите на крадците и те няма как да разберат какъв модел е той и дали е нов или стар. Това е причината и някои анализатори да препоръчват да се купуват евтини калъфи, тоест такива, които не привличат вниманието на околните. Повечето крадци действат спонтанно и обикновено ходят „на лов“ в тълпата с цел да грабнат първия „лъскав“ телефон, който привлече вниманието им.

6. Не улеснявайте крадците

Повечето потребители предпочитат да носят телефона си в джоба, защото е лесно както поставянето му в него така и ваденето му когато ни потрябва. Джобът обаче е мястото, където крадците поглеждат първо, а и най-лесно е да се измъкне нещо от тях без да усетим. Ако въпреки това предпочитате да носите телефона си в джоба, изберете вътрешен джоб на якето си или в по-скрит и защитен джоб на раницата или чантата си. Като цяло, съветът тук е да не улеснявате крадците като им предлагате телефона си „на тепсия“.

 

Вижте седем полезни съвета за защита на смартфона ви