Дори и ако SIM картата на вашият iPhone не работи, вие все още може да използвате устройството си – за снимки, като будилник, таймер или компас. Но няма да може да го ползвате за разговори и за изпращане и получаване на съобщения. Няма да можете и да се свързвате с интернет чрез мобилната услуга.

 

Но не се паникьосвайте, защото от Business Insider знаят как проблема може да бъде решен. Ето 6 начина за отстраняване на неизправности със SIM картата на iPhone.

Извадете и поставете отново SIM картата

 

Ако SIM картата на вашия iPhone не е поставена правилно в слота, тя няма да работи правилно. Извадете SIM картата с помощта на инструмент за премахване на SIM карти или кламер, след което я поставете отново в телефона, като се уверите, че е в правилна позиция.

Поставете вашия iPhone в самолетен режим

 

Често изключването на данните и повторното им включване помага в този случай. Има няколко начина за изключване на данните на вашия iPhone, но най-бързият начин е чрез режима Airplane Mode.

 

1. След като вашият iPhone е отключен, прекарайте пръст нагоре от долната част на екрана.

2. В горния ляв ъгъл докоснете иконата Airplane Mode, която прилича на кръг с бял самолет в средата.

3. Докоснете отново иконата на Airplane Mode, за да включите данните отново. Когато самолетният режим е включен, тази икона ще стане оранжева. Когато е изключен, тя ще има прозрачен фон.

Изключете телефона и го включете отново

 

Ако горната техника не помогне, опитайте с подобна на нея. Тя се е доказала през годините, че е ефективна при всички видове устройства и платформи и решава различни проблеми – просто изключете вашия iPhone и след това го включете отново.

Проверете за актуализации на оператора

 

Ако вашият доставчик на безжични услуги е пуснал актуализация, телефона може да не се свързва правилно и това може да изглежда като проблем със SIM картата.

Актуализирайте iOS софтуера си

 

Както при актуализациите на оператора, актуализацията на iOS също може да реши проблема със SIM картата. Използването на най-новата налична iOS версия е задължително условие дори и да нямате проблеми със SIM картата.

Нулирайте мрежовите си настройки

 

Ако все още не сте решили проблема, време е да изтриете текущите си мрежови настройки от телефона си и да ги нулирате. Ако и това не помогне време е да потърсите помощ от Apple или от вашия оператор.

 

Вижте какво да направим ако дисплеят на iPhone не работи