Дългият престой в самолета и по летищата, може „да убие“ вълнението от всяко пътуване. Но както се оказва, има начини да направите тези ситуации малко по-приятни. С правилните приложения, можете да извлечете максимума от времето прекарано в застой и с малко късмет, дори да го превърнете в мини ваканция. Ето и най-добрите спасителни приложения, от които според Make Use Of се нуждаете.

1. Bounce (Android | iOS)

Ако имате достатъчно време до следващия си полет, можете да излезете и да опознаете града, в който сте. А благодарение на приложението Bounce може да разберете къде временно може да оставите багажа си на сигурно място.

2. FLIO (Android | iOS)

В случай, че няма много време до следващия ви полет, опитайте FLIO. Това безплатно приложение ще ви предостави пълна карта на летището, на което се намирате. С негова помощ бързо ще се ориентирате и намерите терминала си, или най-доброто кафе където може да поседнете за кратко.

3. BYHOURS (Android | iOS)

Ако търсите място където да отседнете за няколко часа, но не искате да харчите много пари за хотелска стая за цял ден, BYHOURS е идеалното приложение. С BYHOURS можете да получите стая за 3, 6 или 12 часа. BYHOURS си партнира с реномирани вериги, така че не е нужно да се притеснявате за качеството на обслужването и на стаите. Тъй като тези хотели са по целия свят, можете да използвате приложението в широк кръг от градове и държави. Цените се различават в зависимост от хотела, но приложението работи с три, четири и петзвездни хотели.

4. Google Trips (Android | iOS)

Приложението има куп инструменти, които може да ви бъдат полезни за бързо планиране на кратка обиколка из града в който сте. За всяка дестинация Google Trips има раздел, наречен Day Tours. Тук можете да намерите маршрути, които са идеални, когато имате само няколко часа свободни.

5. AirHelp (Android | iOS)

Пътуванията не винаги могат да се планират до най-малки подробности. Често се случват извънредни ситуации – аварийни ситуации в самолета, отклонения и закъснения на полетите могат да предизвикат хаос във вашите планове и бъдещи резервации. В тези случаи се нуждаете от AirHelp. От AirHelp можете да научите какви са вашите права като пътници и да подадете заявка за претенции. AirHelp поема вашата претенция и я изпраща към самата авиокомпания и се бори за вашите права от ваше име. След като приложението обработи данните ви, може да разберете дали отговаряте на условията за компенсация и ако го да, колко точно компанията ви дължи.

6. WiFi Map (Android | iOS)

Приложението показва всички близки безплатни Wi-Fi точки за достъп.  Освен това, приложението хоства идентификационни данни за милиони защитени с парола мрежи. Има и куп други удобни мрежови инструменти.

 

Вижте 9 полезни уеб сайта и приложения за проследяване на полети