App Store на Apple е обикновена услуга, която обаче може да ви преложи много повече отколкото е видно от пръв поглед.

 

Можете да получите достъп до няколко настройки, с които да подобрите практическата си работа в App Store, смятат от Make Use Of. Ето кои са те:

Основни детайли за профила ви в App Store

Всеки път, когато искате да получите достъп до детайлите за профила си в App Store в приложението, докоснете иконата на потребителския си профил в горния десен ъгъл. На страницата „Account“ може да видите всички приложения, които сте закупили, включително платени и безплатни приложения. Историята на покупките ви включва всяко приложение, което сте добавили към устройството си, независимо дали е инсталирано или не.

 

Ако се опитвате да намерите приложение, което сте инсталирали и деинсталирате, опитайте с „Not on this iPhone“. За да скриете всичко от историята на покупките си, прекарайте пръст наляво и ще видите червен бутон „Hide“. Страницата „Account“ също така ви позволява лесно да осребрявате ваучери или кодове, да изпращате гифт карти на други чрез електронна поща и да добавяте средства към вашия Apple ID, за да можете да купувате приложения, музика и др.

Разбиране на настройките на профила в App Store

За достъп до настройките на профила, докоснете името си в горната част на екрана Account. Ще трябва да въведете паролата си или да използвате Touch ID (или FaceID) за удостоверяване. Ако искате да редактирате вашия Apple ID, той ще ви пренасочи към appleid.apple.com. Там ще трябва да влезете с вашия Apple ID, парола и двуфакторен код за удостоверяване на автентичността, ако е необходимо.

Добавяне, редактиране и премахване на начини на плащане

Ако искате да купите нещо чрез App Store или iTunes, ще трябва да използвате някакъв начин на плащане. Можете да добавяте, редактирате или премахвате кредитни карти или PayPal акаунти чрез „Payment Information“.

 

Apple няма да таксува картата ви, докато не направите покупка; това е само безопасно съхранение в случай, че имате нужда от нея. Ако искате да премахнете начин на плащане, можете да изберете „None“. Под информацията за плащане можете да промените държавата или региона си в App Store. Ако се преместите в нов регион или държава, ще трябва да има съответствие с адреса ви.

Премахване на отзивите за приложения и управление на абонаментите

Оставили сте рейтинги и прегледи за определени приложения? Ако е така, можете да ги премахнете или да ги прегледате по-късно.  За да управлявате абонаментите си за приложения, докоснете „Subscriptions“ в страницата „Account Settings“. Тук можете да проверите както активните, така и изтеклите абонаменти и да ги промените, ако е необходимо.

Преглед на историята на покупките и премахване на приложенията

Вече споменахме, че можете да прегледате покупките си в App Store от страницата на профила си. Ако искате по-подробна разбивка на покупките си, трябва да проверите „Purchase History“ на страницата „Account Settings“. Тук можете да видите пълната информация в случай, че се наложи да изпратите скрийншот за доказателство за покупка. Ако искате да сортирате приложенията си по дата, докоснете „Last 90 Days“.

 

В „Account Settings“ е и настройката „Hidden Purchases“. Може би си мислите, че от тук може да покажете тези покупки, които преди това сте скрили, но не е точно така. Няма ясен начин за това как всъщност може да разкриете скритото приложение. Ако го изтеглите отново може и да се покаже, но не е гаранция.

Други настройки на App Store,за  които трябва да знаете

Преминете към приложението „Settings“ на вашия iPhone, докоснете името си и изберете iTunes & App Store. Тези настройки са доста основни. „Automatic Downloads“ определя кои изтегляния са направени на устройството ви, дори ако са направени от друг източник. Ако имате ограничен план за данни с мобилния си оператор, вероятно ще искате да изключите опцията „Use Cellular Data“.

 

Ако искате да преглеждате видеоклипове в App Store, можете да включите или изключите функцията „Video Autoplay“ или да изберете опцията „only on Wi-Fi“. Ако изключите опцията „In-App Rating & Reviews“ няма да бъдете обезпокоявани от натрапчиви молби да преглеждате дадено приложение.

 

И накрая, ако искате да спестите място на вашия iPhone, функцията „Offload Unused Apps“ може да ви помогне. Ако имате приложения, които не използвате, iOS ще ги премахне автоматично. Всички документи или данни, свързани с приложението, ще се запазят.

 

Вижте 5 любопитни факта за App Store, които може би не знаете