Кое е най-доброто приложение за редактиране на видео? Това е един от най-често задаваните въпроси, тъй като постоянно имаме поводи за снимаме видеа – рожденни дни, именни дни, белите на домашните ни любимци, малките ни деца и т.н.

 

И докато за потребителите на iOS има безплатния iMovie, който е изненадващо гъвкав и няма реклами, то за Android няма едно единствено приложение, което да се определи като най-доброто. Изборът на Phone Arena се свежда до шест Android приложения за редактиране на видео. Ето кои са те:

1. Crop & Trim Video

Това е единственото безплатно приложение, което не поставя неприятен воден знак върху видеоклиповете ви. То поддържа всички основни функции, като например изрязване на нежеланите части и замъгляване, но не и по-професионални като слоеве или дори възможността да добавите аудио запис. Crop & Trim Video е изключително лесно за използване приложение.

2. InShot

InShot е основен видео редактор с приятен интерфейс. Има реклами, но те не са натрапчиви. Какво можете да направите с това приложение? Да изрязвате клиповете си, да добавяте музика, филтри, стикери, текст, да контролирате скоростта на видеото и др. Безплатната версия на InShot поставя воден знак, налага ограничение до 1080p Full HD за качеството на клипа, има реклами. Платената версия на приложението е с цена $4.

3. Kinemaster

Ако търсите приложение за редактиране на видеоклипове, което е едновременно лесно за използване и предлага много допълнителни функции, обърнете се към Kinemaster. Приложението има един от най-интуитивните и лесен за разбиране интерфейс, освен това е най-близо до професионалните продукти като Premiere Pro. За платената версия на приложението има 7-дневен пробен период, след което ще ви струва $ 4 на месец или $ 30 на година.

4. Filmora Go

Filmora Go е приложение, което ще покрие нуждите на повечето потребители. С него може да правите основни редакции като изрязване и замъгляване, но също така ви позволява да добавяте музика, преходи, звук, както и различни основни ефекти и субтитри. Няма поддръжка за слоеве. Безплатната версия поставя воден знак и ще трябва да платите $ 3, за да експортирате видео без воден знак.

5. Adobe Premiere Clip

Adobe Premiere Clip е чудесен видео редактор с ясен и модерен интерфейс, който работи добре, но високата цена на абонамента за Adobe Suite е голям недостатък.

6. VivaVideo

VivaVideo е едно от най-популярните приложения за редактиране на видео, но е с доста разхвърлян интерфейс и изскачащи прозорци, които обявяват изключителни функции като например лесен инструмент за създаване на слайдшоу от вашите снимки. След като започнете да редактирате видеоклиповете си, ще забележите че се предлагат доста добри възможности.

 

Безплатната версия поставя воден знак, налага 5-минутно ограничение и качество до 480p и има реклами. Платената весрия има цена $15 за година или  $4,50 за месец.

 

Вижте най-добрите Windows приложения за редактиране на видео