В момента аудио книгите са хит. Можете да слушате книги почти през цялото време – както по време на шофиране, така и по време на почивка, дори докато работите нещо с ръцете си.

Има най-различни платформи, приложения и услуги, от които можете да избирате. От Android Authority са подбрали само най-добрите от тях.

Amazon Kindle

 

Amazon Kindle е най-популярната платформа за електронни книги в света и има вградена поддръжка за аудиокниги. Въпреки това Amazon притежава и Audible.

Има милиони аудиокниги и милиони обикновени книги, на които може да се отдадете. Освен това можете да се абонирате за Kindle Unlimited за неограничен достъп заглавията за $ 9,99 на месец. Това е отлична платформа за феновете на аудиокнигите.

Audiobooks.com

Audiobooks.com съперничи на Audible, но услугите са много подобни. Можете да се регистрирате и просто да купувате книги или да се абонирате, за да вземете някои книги безплатно и да получите отстъпки за други.

На Audiobooks.com ще откриете доста голяма колекция от аудио книги, заедно с над 700 000 подкаста.

Google Play Books

 

Това е отлична платформа както за електронни книги, така и за аудио книги. Освен това Google Play използва основен модел.

Просто купувате книга и тя е ваше, без опции за абонамент. Приложението също ви позволява да преглеждате аудиокниги, преди да купите и работи в много платформи (Windows, Linux, Mac).

Освен това получавате офлайн поддръжка и нощен режим, ако имате нужда от това.

Kobo Books

 

Kobo Books, заедно с Google Play Books и Barnes & Noble’s Nook, са едни от най-големите конкуренти на Amazon.

Приложението работи почти като приложението Amazon Kindle. Можете да купувате и изтегляте електронни книги, както и аудиокниги. Основният акцент са електронните книги, но аудио книгите получават все повече и повече внимание.

 

LibriVox Audio Books

 

LibriVox Audio Books е малка, но прилична платформа за аудиокниги. Тя може да се похвали с колекция от 24 000 безплатни аудиокниги.

Наистина, това не е най-голямата колекция, но фактът, че всички те са безплатни, я прави чудесно място, което да посетите. В безплатната версия  има реклами, но можете да платите $2, за да се отървете от тях.

MediaMonkey


 

MediaMonkey е изключителен музикален плейър, способен да възпроизвежда и други видове медии.

Можете да гледате видео съдържание, да слушате подкасти и да слушате аудио книги. Това не е платформа за аудио книги като Kobo или Amazon, така че не можете да купувате или изтегляте аудио книги с това приложение. Можете обаче да слушате аудио книгите, които вече сте изтеглили.

Приложението включва поддръжка за Android Auto и включва някои прилични контроли за възпроизвеждане. Потребителският интерфейс също е достатъчно лесен за използване и платената версия не е скъпа - $2,50.

 

Вижте най-добрите Android приложения за четене на електронни книги