Една от най-забележимите промени в новия Apple iPhone ъпдейт е по-мощния виртуален помощник Siri.

Новият Siri в iOS 9 не просто отговаря на въпросите ви, но може да предскаже какво искате да правите или с кого искате да говорите. Siri обаче е претърпял и други подобрения. От Business Insider ще ни дадат повече информация по темата с техния списък съдържащ 6  невероятни нови неща, които Siri може да прави.

 

1. Siri може да ви помогне да търсите снимки на телефона си по време или място.

 

2. Вече можете да задавате напомняния, базирани на местоположението ви. Това означава, че можете да поискате Siri да ви напомни да свършите определена задача, когато излизате от дома си или тръгвате от офиса, а не само да създавате напомняния за определен период от време. Можете и да поискате от Siri да ви напомни, че трябва да прочетете някакво съдържание в Safari, Messages, Mail и Notes.

 

3. Siri може да предположи с кои хора искате да се свържете и приложенията, които навярно искате да използвате. Ако плъзнете с пръст наляво по началния екран, ще видите списък на предложените от Siri контакти и приложения.

 

4. Виртуалният помощник на Apple помага да намерите местата, които искате да посетите още преди да сте го помолили за това. Екранът Siri Suggestions има таб, наречен Nearby, който ви уведомява за ресторанти, музеи, хотели, бензиностанции и така нататък, разположени в близост до вас.

 

5. Със Siri можете да конвертирате мерни единици – грамове в килограми, инчове в сантиметри и така нататък.

 

6. Можете да разберете спортните резултати, които ви интересуват от Siri. Просто напишете името на отбора, на който сте фен.

 

Вижте може ли гласовият асистент Cortana да измести Siri