Докато Google и Microsoft предлагат безплатно огромно количество място за съхранение заедно с пакет от приложения с пълна функционалност за всички потребители, Apple все още се опитва да печели пари от клиентите си ако искат повече от 5 GB пространство.  Освен това, трудно се намират похвални думи и за Pages, Numbers и Keynote. Предвид тези  проблеми, потребителите на Apple вероятно вече са направили своя избор – Microsoft Office.

 

В най-новата версия на Word, Excel, PowerPoint и OneDrive в iOS, Microsoft представи шест нови смислени функции. От Make Use Of научаваме повече за тях.

1. Съвместна работа по документи в реално време

Вашите колеги, приятели и семейство могат да работят върху документи по едно и също време с вас, в Word, Excel и PowerPoint.

2. Лесно копиране чрез плъзгане и пускане

OneDrive вече поддържа плъзгане и пускане на базата на допир за файлове и папки. Също така можете да плъзгате и пускате съдържание между приложенията на Office в разделен екран.

3. Поддръжка на приложението Files

Можете да осъществявате достъп, да качвате, редактирате и запазвате съдържание в OneDrive, като използвате вграденото приложение за файлове на iOS.

4. Поддръжка на универсална връзка

Приложенията на Microsoft Office вече няма да ви молят да извършите повторно установяване на самоличността си при отваряне на споделен файл.

5. Разширени визуализации на файлове

OneDrive ви позволява да видите повече от 130 различни файлови типа в режим на визуализация. Поддържаните разширения включват Photoshop, Illustrator, RAW, 3D обекти и DICOM изображения.

6. Повече инструменти за достъпност

VoiceOver на Apple вече е напълно поддържан в целия пакет на Microsoft Office.

 

Вижте 9 начина да подобрим живота на батерията в iOS 11