Spotify обяви, че въвежда няколко важни промени в безплатната версия на услугата си. Те ще са достъпни през мобилното приложение и ще се разпространяват през следващите две седмици. Някои от промените са важни, отбелязва CNET.

 

Повече свобода при избора на песни

Досега безплатните профили можеха да слушат плейлисти само в разбъкран ред на песните. Сега 15-те най-популярни плейлиста в Spotify, включитлелно автоматичният подбор, ще могат да се слушат и по желание с иззбрани песни от тях.

 

Какви са тези 15 плейлиста

Сред тях са Daily Mix, Discover Weekly, Today’s Top Hits, Rap Caviar и други. Повечето от тях се обновяват според предпочитания на на потребителя. Общо той ще има достъп до около 750 песни, които може да слуша при поискване. Останалите плейлисти ще се слушат разбъркано, както и в момента.

 

Ограничението не важи за таблети

Когато Spotify се използва от таблет, всяка песен в Spotify може да се слуша при поискване, а не само в разбъркан режим. При това безплатно.

 

Все още има реклами

Безплатният профил очаквано запазва рекламите. От време на време музиката може да бъде прекъсвана от кратки аудио реклами.

 

Все още няма хардуер от Spotify

Доста анализатори и фенове очакват скоро компанията да пусне свое устройство или някакъв плейър, който да е за ейната музика. За момента обаче Spotify избягва това, като и този път не обяви подобни намерения.

 

Още от Digital: 5 уеб приложения за Spotify, които си заслужава да пробвате