Има две неща, които се изчерпват много бързо на един iPhone, това са живота на батерията и мястото за съхранение. Първият проблем може да го решите като заредите батерията или инвестирате в преносима батерия. За съжаление обаче, не може да добавите допълнителна памет на своя iPhone, за да се справите с втория проблем.

 

Разбира се може да съхранявате вашите файлове в облака, но това означава, че ще имате достъп до тях само когато сте свързани към интернет, а освен това ще трябва да плащате, за да ползвате тази възможност.

 

Ето защо е добре да знаете предварително кои са нещата, които трябва да изтриете когато паметта на iPhone ви е пълна. Информацията е на анализаторите от Mashable.

1. Изтрийте ненужните снимки

Изтриването на снимки е най-лесният начин за освобждаване на място на вашия iPhone. Ако държите на снимките си, може да ги прехвърлите в облака или на компютъра си. Google Photos е чудесна безплатна услуга, която ви позволява да създавате резервно копие на вашите iPhone снимки при пълна резолюция и видео до 1080p резолюция.

А има и снимки, които обикновено не ви трябват, това са скрийншоти, селфита или дублажи. В iOS 9 те автоматично се запазват в папки, така че можете лесно да ги откриете във Photos > Albums > Selfies/Screenshots/Bursts.

 

iPhone съхранява и голям брой скрийншоти от Apple Watch, така че ако имате такова устройство е добре да имате предвид това, за да изтриете и тях.

 

В допълнение, Instagram съхранява по подразбиране всички окончателни снимки и видеоклипове, след като сте ги публикували (Photos > Albums > Instagram), което също може да ви създаде проблем със свободното място за съхранение. Ако искате да деактивирате функцията, натиснете иконата „Options“ (зъбно колело) в приложението Instagram, а след това превъртете надолу и деактивирайте опцията „Save Original Photos.“

2. Изтрийте съдържанието на папката „Recently Deleted”

Изтриването на снимки и видеоклипове всъщност не ги изтрива в продължение на 30 дни. Изтритите от вас снимки и видеоклипове се преместват в папката „Recently Deleted“. По този начин Apple ви позволява да възстановите файловете, които сте изтрили случайно. Това е страхотна идея, но технически, това е проблем за вас ако сте останали с малко свободно място на вашия iPhone. Отидете във Photos > Albums > Recently Deleted и изберете файловете, които искате да премахнете завинаги Ако искате да изтриете снимка веднъж и завинаги, отидете в  и след това натиснете „Delete" в долния десен ъгъл.

3. Стари  iMovie проекти

iMovie е от съществено значение когато искате да редактирате видео клипове. По подобие на десктоп програмите за редактиране на видео обаче, iMovie създава папка с проекта („video projects”) когато редактирате ново видео. Ето защо, след като приключите с редакциите е добре да изтриете тези папки, тъй като те също заемат памет на вашия iPhone.

4. 4K видео

4K видео записите  заемат повече памет от нормалното. Подобно на снимките, добра идея е да  прехвърлите 4K видео клиповете си на компютъра или да ги изтриете напълно, след като сте ги споделили онлайн.

5. Музикални файлове

Хората избират да стриймват музика от услуги като Apple Music, Spotify и Tidal, вместо да си купуват албуми. С музикалните стрийминг услуги обаче, музиката се съхранява в облака и обикновено е достъпна само, когато сте свързани към интернет. Затова повечето потребители предпочитат да си изтеглят файловете за слушане офлайн. Това означава, че може да имате ненужни файлове, които да не ви трябват, и които можете да изтриете, за да освободите място на iPhone-а си.

6. Управление на вашите имейл приложения

Повечето от нас използват по няколко имейл приложения, но знаехте ли, че те теглят имейлите, за да имате достъп до тях офлайн? За да не си създавате излишни проблеми поради липсата на достатъчно памет, подсигурете се като направите ревизия на имейл приложенията, които използвате, за да оставите само онези, без които не можете.

 

Вижте какви са новостите в iOS 10