Instagram е място, където може да разкажете на света за вашата страст чрез снимки и кратки видеоклипове. Можете да се свържете със съмишленици, да намерите фенове и да станете основен фактор в своята ниша на интереси. Много акаунти в Instagram имат десетки милиони последователи.

 

Instagram предлага интересни възможности за потребителите с много последователи да печелят пари. От Make Use Of научаваме за някои от тези начини.

1. Продаване на продукти

Instagram ви позволява да добавяте проследявани линкове в описанието на всяка публикация. Тези линкове свързват вашата страница с различни уебсайтове на компаниите и техните продукти. За всеки клиент, който посещава уебсайта на компанията, използвайки вашата връзка, компанията ви изплаща определена сума пари. Може да получите и процент от печалбата, ако потребителят извърши покупка.

 

Ето някои начини за оптимизиране на тези линкове:
- Съкратете линка, като използвате подходяща за тази цел услуга, като Bitly, за да по-голяма пригледност.
- Използвайте съответните хаштагове, свързани с продукта, за да привлечете потребителите към публикацията си.
- Посочете специален код за отстъпка в публикацията си и помолете потребителите да използват кода при закупуване на продукта. Това е известно като код за препращане и позволява на компанията да знае, че страницата ви е довела клиентите до продажбите на техните продукти.

2. Рекламиране продукти за фирми

След като се превърнете в социален медиен партньор, можете да продавате продукти чрез вашата страница в Instagram. Това означава, че компаниите ще ви плащат за постове, свързани с техните продукти или услуги. Можете да правите тези постове от време на време за различни компании или да свържете марката си с няколко конкретни компании и да публикувате редовно от тяхно име.


Ето някои от начините, по които може да правите това:

- може да споделяте личния си опит с продуктите на компанията чрез публикациите си.
- може да публикувате отново някои от публикациите на компанията на собствената си страница.
- може да споделяте снимки как използвате продуктите на компанията и тагнете компанията в снимките.

3. Продаване на собствени продукти

Това е опция за потребителите на Instagram с по-предприемачески инстинкт. Можете да създавате свои собствени продукти и да ги продавате на вашата аудитория в Instagram. Всичко, от което се нуждаете е продукт и марка в Instagram, която последователите могат да разпознават.

4. Предлагане на платена услуга

Вашият талант не винаги може да се превърне във физически продукт, но можете да предложите таланта си под формата на услуга, като уроци по танци, например. Това може да стане по много начини:
-Включете в биографията си връзка, която отвежда потребителите към уебсайта ви за пълно описание на вашите услуги.

- Предлагайте услугите си на намалени цени за ограничени периоди от време.
- Свържете се с други потребители, които предлагат подобни услуги, за да създадете професионална мрежа и да обменяте съвети, потенциални клиенти и др.
- Използвайте публикациите си, снимките и видеоклиповете си, за да рекламирате уменията си. Независимо дали сте фотограф, танцьор, художник или друг специалист.

5. Продаване на вашите Instagram снимки

Един от основните начини за печелене на пари в Instagram е чрез продажба на вашите снимки. Най-хубавото в тази опция е, че дори не се нуждаете от много последователи, за да продавате фотографиите си.  Първо, обаче отделете известно време, за да усъвършенствате уменията си, като преминете някои онлайн курсове.

 

След като започнете да снимате професионални снимки, можете да използвате следните методи, за да ги продавате:

- Ако имате голям брой последователи, можете да им предлагате разпечатки от снимките си в Instagram срещу заплащане.

- Сайтове като Shopify ви позволяват да се абонирате за тяхната услуга и да продавате снимките си на техния уебсайт. Тези сайтове се грижат за това да ви намират купувачи.

- Можете да отпечатате снимките си върху стоки, като чаши и тениски, и да продавате тези продукти.

- Можете да предложите на компанните в Instagram своите фотографски умения. След това компаниите могат да ви плащат за публикуване на специфични видове снимки, свързани с техните продукти.

6. Предлагане на платени уроци в Instagram 

Можете да споделяте знанията си с вашите последователи под формата на уроци и / или платени консултации. Има софтуер, който ви позволява да създавате видео уроци и презентации, като използвате знанията си, които могат да бъдат достъпни от абонатите срещу заплащане. Или пък можете да качите курсовете си на сайтове като Digital Chalk и LearnWorlds и да ги свържете с вашата страница в Instagram.

 

Вижте 8 неща, които не е добре да правим в Instagram