Интерфейсът на YouTube понякога може да е прекалено разсейващ с множеството си препоръки. Ако искате почивка от него или просто търсите алтернативни начини да гледате видео от YouTube, MakeUseOf ни предлага шест варианта, които не изискват отварянето на официалния сайт на видеопортала.

 

Toggles

Алтернативен и минималистичен интерфейс за YouTube. Предлага семпла селекция от популярните клипове в YouTube, както и търсачка. Платформата спазва изискванията за геолокация, така че ако един клип е блокиран за вас в YouTube, заради географското положение, така ще е и в Toggles.

 

 

Все пак сайтът има доста удобен интерфейс и е полезна алтернатива за хората с по-слаба интернет връзка. Освен това има и добавка за Chrome, с което търсенето на клипове е още по-лесно и бързо.

 

ViewPure

Още един алтернативен интерфейс за YouTube. Той премахва всичко ненужно и оставя само най-важните елементи. Няма дори коментари и препоръчвани клипове. Позволява на потребителите да създават и собствени линкове за споделяне, както и да маркират клипове в YouTube, за да се появяват и отварят в ViewPure.

 

 

VLC

Това приложение за гледане на видео файлове има и малко познатата функция за стрийм от сайтове. Трябва да използвате пълната версия на VLC от сайта на програмата. След това просто отваряте Media > Open Network Stream и въвеждате линка на YouTube клипа, който искате да гледате. Може да го копирате от видеопортала. Кликвате Play И гледате.

 

 

DF Tube

Добавка за браузъра Chrome, която модифицира самия сайт на YouTube. Чрез него могат да се скриват различни елементи, да се махват препоръчаните клипове, да се скриват плейлисти, коментари, чат и т.н.

 

 

Kodi

Още едно самостоятелно приложение, което е безплатно и предлага различни добавки. Сред тях е и добавката за YouTube. Чрез нея може да се търсят клипове, да се показват видеа от Watch Later и др. Има опция за добавяне на собствени плейлистове, за показване на бутона за абониране към канала и др.

 

NSFWYouTube

Този портал позволява на потребителя да гледа всеки клип от YouTube без значение от ограниченията. Удобно е за гледане от споделен компютър, без профил. Дори не е нужно да се посещава самият сайт. Може да копирате всеки линк от YouTube и да добавите nsfw: https://www.youtube.com/watch?v= да стане https://www.nsfwyoutube.com/watch?v= , като недостатък на услугата е, че ако даден клип е забранен за вграждане (embed) в други сайтове от неговия автор, то тогава няма да работи и в тази страница.