Опазването на поверителността ни в интернет пространството е по-важно отвсякога. Хората вече са наясно, че сайтовете могат да ги проследят и предприемат активни стъпки за предотвратяването на това.

 

1. Най-сигурните интернет браузъри за Android смартфони

Един добър браузър може да ви помогне в тази мисия. Има браузъри, които не запазват бисквитки, често блокират тракерите и понякога дори блокират рекламите.

 

 

2. 5 приложения за Android и iOS, които си заслужава да пробвате тази седмица

В разгара на новата седмица е време и за традиционната селекция от атрактивни приложения. Този път ви предлагаме няколко идеи с фокус върху практичноста и забавленията. Ето и кои са те.

 

3. Знаете ли, че: 60 милиона потребители прекарват средно 45 минути в TikTok дневно

TikTok вече се радва на голяма популярност в световен мащаб, особено сред най-младата аудитория. Приложението за споделяне на кратки видео клипове е социален хит, който продължава да подобрява различни рекорди. Още в края на миналата година разбрахме, че приложението TikTok вече е изтеглено над 1.5 млрд. пъти

 

 

4. Zoom спира поддръжката на GIPHY в чата на приложението

Дистанционните методи за общуване продължават да бъдат актуална тема сред потребителите.  Само преди дни ви съобщихме, че Facebook купува платформата за споделяне на GIF файлове GIPHY за $400 млн. Това е поредният мащабен опит на компанията да доминира приложенията за забавление и социалните мрежи. Според данните финансовите параметри на сделката достигат до $400 млн.

 

5.  Samsung ще доставя 80% от OLED дисплеите за iPhone 12

Apple започнаха да предлагат на потребителите смартфони с OLED дисплеи още преди три години, когато видяхме за първи път iPhone X. Oсновният доставчик на тези ключови компоненти за компанията е Samsung. Това не е изненадващо, тъй като корейския гигант е най-големият производител на OLED дисплеи в света и респективно разполага с най-добрата и усъвършенствана технология в индустрията. 

 

 

6.  Какво представлява Gboard, интелигентната клавиатура на Google за смартфони и таблети

Gboard е приложение за виртуално писане, разработено за Android и iOS. Въпреки че е клавиатура, която е зададена по подразбиране в повечето устройства, тя също така може да бъде инсталирана. Gboard съчетава модерна мобилна клавиатура със забавни и полезни функции на Google.
Business Insider ни разкриват какво точно представлява виртуалната клавиатура на Google.