Всеки в един момент може да има нужда от някакъв измервателен уред. Може да се наложи да измерите някаква площ, да изчислите разстоянието от стената до масата или да се уверите, че вашите стени са равни.

 

За съжаление, повечето хора не носят в джоба си кутия с инструменти, но ако имате iPhone той може да ви бъде от голяма полза.

 

От Make Use Of препоръчват да използваме някое от тези 6 iOS приложения за измерване на различни неща.

1. Ruler AR

Приложението Ruler AR ви позволява бързо и лесно да измервате обекти, площи, разстояния, височини и ъгли. Приложението е безплатно, но предлага покупка в приложение, за да премахнете рекламите, ако решите.

2. Ruler App + Photo Ruler

С Ruler App + Photo Ruler може да направите прости измервания или да планирате пространството около вас. Можете да анотирате плановете си с текст и цветове и да запазвате проекти в приложението. Ruler App + Photo Ruler предлага възможност за покупки в приложението, за да се отървете от рекламите.

3. Ruler + Tape Measure Tools

Ruler + Tape Measure Tools предлага лесен начин за измерване на обекти, в сантиметри или инчове. Има режим Camera, за да измервате обекти, като използвате камерата на телефона си. А режимът Photo measures ви позволява да добавяте данни към снимките си.

4. Bubble Level

Bubble Level не е само приложение-нивелир, но много повече – то действа и като жироскоп, метален детектор, компас, AR линуйка и др. И можете да премахнете рекламите като извършите покупка в приложението.

5. EasyMeasure

Приложението използва камерата на телефона ви и предлага режим на увеличена реалност, ако предпочитате. Освен това поддържа много мерни единици – метри, сантиметри, ярдове, футове, инчове. EasyMeasure е безплатно приложение, но има и платена версия, без реклами и с повече функции.

6. PLNAR

PLNAR не просто ви позволява да извършвате различни измервания, а ви помага да създадете 3D модели на стаи и помещения. С приложението може да настроите измервателните модули до милиметри, да създавате и запазвате планове за проекти и да разглеждате както 2D, така и 3D модели. PLNAR е удобен мобилен инструмент за професионалисти и любители. Приложението е безплатно.

 

Вижте 5 полезни уеб сайта за измерване и сравняване на неща