Аpple започнаха да разпространяват дългоочакваните актуализации към iOS 13.5 до съвместимите устройства на потребителите. Един от основните приоритети в ъпдейта е да се улеснят максимално потребителите, които носят активно защитна маска срещу COVID-19.

 

1. Вече можем да отключим лесно iPhone със защитна маска благодарение на iOS 13.5

Инсталирането на iOS 13.5 обещава по-бърз начин за отключване на iPhone, дори ако използвате подобен аксесоар. В момента е наложително да изчакате необходимото време за лицево разпознаване от Face ID.

 

 

2. Как да блокираме имейли в Gmail и да ги докладваме, за да избегнем спам и фишинг атаки

Може би най-голямото разочарование от използването на имейл услуги са огромния брой спам имейли, които се изпращат всеки ден. Предполага се, че вашата спам папка ги улавя автоматично, но за съжаление тази защита не винаги упява да издържи на постоянната атака на промоционалните имейли, които получаваме.

 

3. Най-интересните функции в смартфона Nokia 5.3 (Видео)

Nokia 5.3 вече е наличен в търговската мрежа у нас. Nokia 5.3 разполага с четворна камера, процесор Snapdragon 665 и емблематичния за марката двудневен живот на батерията.

 

 

4. Защо Google Pixel 5 може да разочарова потребителите

Несигурността около коронавируса може да причини известна промяна в графика на компанията. Сега разбираме нови подробности за предстоящия смартфон, които очертават доста изненадващ ход на Google.

 

5. BIAS Bluetooth е новата заплаха за смартфони, лаптопи и джаджи с Интернет на нещата

Eксперти по сигурността предупреждават за нова уязвимост в безжичната технология Bluetooth, която на практика излага на риск милиони устройства. В това число влизат смартфони, таблети, лаптопи и смарт устройства с Интернет на нещата.

 

 

6. Как да инсталираме Petal Search - приложението на Huawei, което ще конкурира Google (Видео)

Huawei са изправени пред сериозни предизвикателства в мобилната индустрия през последните месеци. Търговските санкции на американското правителство не позволиха на компанията да продължи с впечатляващите продажби и да изпревари Samsung като лидер в пазар на смартфони.