COVID-19 промени света и той определено вече не е такъв какъвто беше преди пандемията. Отменени събития, затворени фирми, нови тенденции в начина ни на пазаруване и така нататък. Животът ни бавно, но сигурно се трансформира и никога повече няма да бъде същия.

 

1. Как пандемията от COVID-19 променя пазарa на смартфони

Това е „новото нормално“, което ще бъде нашият свят през следващите месеци или дори години и ще се отрази на всичко, включително и на мобилната индустрия. Вече виждаме някои от непосредствените ефекти на това и производителите на смартфони ще трябва да се адаптират бързо или да рискуват не само да пропуснат нова възможност, но и да изгубят позиции на пазара.

 

 

2. Какво трябва да знаем за HarmonyOS

След като миналата година САЩ въведе ограничения а Huawei, които доведоха и до ограничаване на услугите на Google за китайската компания, включително използването GMS. Huawei обяви, че има резервен план. Той се оказа мобилната платформа HarmonyOS и допълнителен пакет с приложения и онлайн магазин.

 

3. Apple тестват прототип на смартфон с два дисплея

Apple са компания, която не променя често дизайна на своите популярни продукти. Технологичният гигант обикновено се придържа към концепции, които вече са доказали своята атрактивност. Въпреки това Аpple проявяват усилен интерес към новите иновации и продуктови категории.

 

 

4.Qualcomm Snapdragon 690 e 5G процесор за смартфоните с Android от средния клас

Qualcomm актуализираха своето портфолио от процесори с нова архитектура, която е предназначена за смартфоните от средния клас. Новият чип се казва Snapdragon 690 и също така включва поддръжка за 5G технологията

 

5. Топ 7 най-скъпи часовници в света (Видео)

Носите ли ръчен часовник? Независимо, че смартфоните ми имат вградени часовници, много хора предпочитат да носят на ръката си часовник. Средната цена на един хубав шевейцарски часовник от ранга на по-широко разпространените Doxa и Tissot е между 1000 и 2000лв.

 

 

6. Кои компании са продали най-много смартфони от висок клас през първото тримесечие на 2020г.

Водещите производители на смартфони се примираха с по-слаби продажби през първото тримесечие на годината, което се дължи основно на световната пандемия. Все пак анализаторите прогнозираха през втората половина на 2020г. ситуацията постепенно да се стабилизира.