Интерактивните филми съществуват от 1967 година, но светът беше позабравил за тях. През последните години обаче се наблюдава възраждане на интереса към тях. Вече има много страхотни интерактивни филми, които си струва да им отделите време.

Интерактивните филми са специален тип филми, които съчетават интерактивността на игрите с повествователния характер на филмите. Ако искате да се потопите в техния свят, разгледайте предложенията на Make Use Of изброени по-долу. Хубавото е, че можете да ги гледате и контролирате във вашия уеб браузър.

1. Possibilia

Possibilia се представя като интерактивна любовна история. Филмът е режисиран от екипа, който стои зад Swiss Army Man, в който Даниел Радклиф играе труп. В Possibilia млада двойка мисли да се раздели. Тази проста история е представена в невероятен формат, като можете да превключвате между 16 различни интерпретации.

2. Five Minutes

Five Minutes се разказва за зомби апокалипсис. Филмът започва с мъж, който държи пистолет опрян в главата си, дъщеря му е в съседната стая и куп зомбита се опитват да разбият вратата. Нужни са само 5 минути на човек да се превърне в зомби, оттам и името на филма.

3. Black Mirror: Bandersnatch

Netflix постави интерактивните филми отново под светлината на прожекторите с излезлия през 2018 година.  Black Mirror: Bandersnatch. Филмът съчетава научната фантастика с ужаса. Вие вземате решения вместо главния герой, който е програмист. Той иска да превърне приключенска книга във видео игра.

4. Chatterbox: Escape the Asylum

В Chatterbox влизате в обувките на човек, който е под статут на закрила. Ще можете да чувате вътрешния му глас който кънти в главата му докато го поставяте в различни ситуации. Вие решавате кой маршрут да поеме.

5.  Solace

Ще чувате как двама приятели си говорят за някаква пристрастяваща плодова напитка от детството им. Визуалните изображения които са пред вас реагират не само на вашето движение, но и на звук. Solace беше произведена като част от проекта Experiments with Google така че ще трябва да го гледате в Google Chrome.

6. Minecraft: Story Mode

Minecraft: Story Mode се основава на изключително популярната игра Minecraft. Историята се върти около постоянната битка между доброто и злото.

 

Вижте Sony Pictures отменя почти всичките си премиери на филми за следващата година заради пандемията от коронавирус