Когато мислите за мобилни игри – тоест за игри, които играете на вашия смартфон или таблет – най-вероятно си мислите за Candy Crush, FarmVille или за някоя друга от стотиците не толкова добри игри, които откривате в магазините за приложения.

 

Ако обаче търсите по-различна и висококачествена игра, която няма да ви накара да съжалявате за отделеното ѝ време, разгледайте списъка на Slash Gear.

Bluk (Android, iOS) 

Bluk от Pixelape Studios е релаксираща, висококачествена игра, която бихте играли дълго време без оплакване. Играта е проста, но не е лесна. Геймърите трябва да изхвърлят един блок от стълб на стълб, като всяко ниво става постепенно по-сложно.

 

Точките, които получавате, зависят от сложността на скока. Играчите имат само един шанс да се съживят, преди да трябва да започнат отново.

Polyforge (Android, iOS)

Polyforge е друга красива, но трудна игра. Тази игра се основава на музиката и красивите звуци, които могат да се формират с помощта на все по-сложни форми, въртящи се с различна скорост.

 

Ще видите една въртяща се фигура в средата на екрана и един малък триъгълник, който се върти около нея. Вие трябва да натиснете в точния момент, за да уцелите някоя от страните на фигурата. Ако ударите една страна два пъти играта приключва.

Parallyzed (Android, iOS)

Историята на играта се върти около близначките Red и Blue, които в момент на гняв стигат до трагедия. Играчите трябва да обърнат тази трагедия, като навлязат в съзнанието на сестрата в играта, играейки в паралелен игрален свят, за да завършат мисията си те трябва да я върнат към живота.

Stellar Fox (Android, iOS)

Stellar Fox е една от онези игри, които трябва да играете, когато искате да се отпуснете или да се успокоите. Историята се върти около бебето лисица, което силен вятър отвлича от майка му. Майката в опит да помогне на бебето си да се върне у дома, осветава на небето като ярка звезда. Играчите трябва да помогнат на лисицата бебе да стигне до ярката звезда на майка си.

Evil Cogs (Android, iOS)

Може би искате нещо тъмно и зловещо, но с доза очарование и отлична графика? В такъв случай, Evil Cogs е за вас. Трябва да помогнете на малкото същество  да оцелее в един опасен свят. Светът е бил унищожен от зли същества, които са пристигнали от друга планета и сега всичко е потънало в мрак. Играта ще ви очарова с черно-бели графики, сложни механизми и светове, както и успокояваща музика.

Alto’s Adventure (Android, iOS)

Тази игра се радваше на висока популярност преди време, така че може би вече сте я изиграли. Ако не сте, сега е моментът да опитате. Alto's Adventure е една от най-красивите сноуборд игри. Освен пристрастяващ геймплей играта предлага и красива минималистична и в същото време обширно-детайлна графика.

 

Вижте 7 игри, които можете да играете в браузъра на смартфона си