Интересно ли ви е да узнаете кои ще са най-модерните храни през 2018г.? В такъв случай информацията на Business Insider ще ви заинтригува много.

 

Едва ли ще имате смелостта и възможността да опитате всички тези 6 храни, които ще бъдат изключително популярни през 2018 година, но поне може да се позабавлявате и да разберете накъде се е отправил светът.

 

Едно е сигурно, храната през 2018 година се очертава да е много цветна и екзотична.

 

1. Хавайско поке със сьомга

Сурова риба не се яде само в Япония, а и на Хавайските острови. А тази пъстра салата със сурова маринована риба, очевидно ще измести сушито през 2018 година. Ресторантите по света вече предлагат много креативни начини за сервиране на поке. Един от тях е като салатата се сложи върху листа от водорасли и ориз и се оформи като пица. Има и ресторанти, които предлагат поке-бурито.

2. Цветя, които се ядат

Цветята се използват в кулинарията от хиляди години, но през 2018 година тази храна се завръща с пълна сила. Но помнете, колкото и прекрасно да е яденето на цветя, то може и да бъде доста опасно, дори и смъртоносно. Така че, ако не сте напълно сигурни дали дадено цвете не е отровно, не го слагайте в устата си.

 

 

3. Пълнени понички

Поничките не са нова храна, но тази година те ще се предлагат с уникални и неочаквани пълнежи. В тях ще се слага почти всичко, дори в един ресторант в САЩ вече ги предлагат с пълнеж от десет Сникърс. Ще може да опитаме дори понички със сладоледен пълнеж.

 

 

4. Мек сладолед

Кой не обича сладолед? Мекият сладолед бележи своя бум през 70-те и 80-те години на миналия век, но любовта към този десерт никога не е изчезвала. През тази година интересното е, че пъстрият мек сладоледа „ще се излива“ върху всичко, дори и върху плодове, а най-популярния вкус ще е на зелен чай. Така че забравете за скучните вафлени фунийки.

 

 

5. Филипинска храна

Филипинските ястия също ще са много популярни през 2018 година. Силният им вкус е едновременно сладък, солен и кисел. По-важното обаче е, че целта на консумиращите тази храна не е да напълнят коремите си, а да се сплотят.

 

 

6. Насекоми

Насекомите са богати на протеин, желязо и калций, което ги прави супер храна. Не всеки обаче може да се отърве от шока и ужаса при тяхното сервиране. И все пак, както изглежда все повече хора свикват с идеята, че буболечките могат да се похапват.

 

 

Вижте 6 технологии, които ще променят храната ни