В световен мащаб доста компании преминаха под друга форма на комуникация. Това са видео разговорите. Те станаха популярни не само в бизнес средите, а също така и в семеен план. Вероятно сте се сблъсквали с някои неприятни навици с ваши колеги или приятели по време на видео разговор.
Cnet ни представят шест случая, които не са приемливи по време на видео среща и как да ги предотвратим.
В повечето случаи това се случва, когато се провежда видео разговор с по-голяма група от хора. Например винаги ще се намери някой, който да не заглуши микрофона си и в последствие цялата група да бъде бомбардирана от силни звуци (викове на деца, лаене на куче и тн.). Разбира се това е често срещано в домашна обстановка и така, то се предава във видео разговора. Тук е немислимо да заглушите своя микрофон постоянно, ако е нужно да говорите през това време.

 


Zoom предлагат удобно решение за този ваш проблем. Влизайки в настройките можете да зададете микрофонът ви да се заглуши и да го пускате само с един бутон, когато има нужда да го ползвате.
Друг проблем е яденето на храна или пиенето на напитки по време на видео връзка. В този момент се чуват доста неприятни звуци, които е добре да ги избегнете. Разбира се  това се случва, когато срещите са по цял ден и нямате време да хапнете или да вземете кафе. Ако става въпрос за по-небрежна среща е приемливо да направите изключение.
Само защото сте вкъщи не означава, че другите не могат да ви видят, че се взирате в телефона си, вместо да обръщате внимание на видео разговора си. Дръжте телефона си някъде настрани, за да не се изкушавате да го погледнете. Очевидно е също, когато не гледате в камерата на вашия лаптоп или монитор, а някъде другаде. Опитайте се да концентрирате вниманието си в екрана на работната ви среща.

 


Ако трябва да станете от стола си по време на работната ви среща е хубаво да предупредите останалите участници във видео разговора. По този начин няма да изглежда, че просто сте изчезнали без причина.
По някой път може да сте разположили вашата уеб камера в неподходящ ъгъл. Избягвайте това, защото може в някои случаи  да се получи доста неловко. Избягвайте да слагате вашата външна уеб камера на книги или неподходяща стойка. Съвременните устройства имат подходящи начин за монтаж върху вашия монитор, така че да бъде идеална видимостта.
Ако има някоя настройка във вашата платформа за видео разговор, която не разбирате много добре, като например споделяне на екран е добре първо да направите тестов разговор с някой ваш колега или приятел. Разучавайки функцията, ще ви помогне да изглеждате по-професионално в работната ви среда.

Още от Digital: Станаха ли видео разговорите по-популярни от имейл услугите