Ако прекарвате голяма част от деня си пред компютъра знаете колко е важно да ви е комфортно, за да се чувствате добре в края на работния ден. Едно от условията да се чувствате комфортно е да използвате ергономична клавиатура.

 

Ергономичните клавиатури са проектирани така, че да допълват тялото ви, а не да се борят срещу него. По-долу ще откриете списъка на Make Use Of с най-добрите ергономични клавиатури за максимален комфорт.

 

1. Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop

Microsoft знае как се създават качествени клавиатури. Това е една от първите компании, която въведе термина „ергономичност“ за своите продукти, а Sculpt Ergonomic Desktop е последната пълна итерация на този дизай. Тази клавиатура е инвестиция за здравето ви, при това на разумна цена. Специалният ѝ дизайн улеснява работата на китките и ръцете. U-образната форма на клавиатурата допринася за коригиране на позицията на ръцете, предотвратявайки болките и ограничената подвижност. Безжичният дизайн работи с Windows 8 и по-нови версии, чрез USB донгъл и използва две AAA батерии за захранване.

 

 

2. Kinesis Freestyle2 Blue (Windows, Mac)

Клавиатурата Kinesis Freestyle2 Blue е безжичната версия на Freestyle2 и е достъпна както за Windows, така и за Mac. Благодарение на една от удобните ѝ функции може да синхронизирате клавиатурата на три отделни устройства едновременно и да превключвате между тях с натискане на един бутон.

 

 

3. Mistel Barocco

Mistel Barocco е скъпо, но висококачествено предложение за геймъри и сериозни писатели.  Можете да програмирате цялата клавиатура, с RGB подсветката добавя допълнително уникално усещане, като в зависимост от вашето настроение може да използвате няколко режима.

 

 

4. Microsoft Surface Ergonomic

Microsoft Surface Ergonomic е с лек и компактен ергономичен дизайн, който работи с Surface устройства и Windows 10. Клавиатурата използва подобен дизайн „Natural Arc” като Sculpt Ergonomic Desktop, с омекотена облегалка за дланта, за да се намали напрежението в китката. Surface Ergonomic използва две AAA батерии, които издържат до 12 месеца.

 

 

5. Kinesis Advantage2

Kinesis Advantage2 използва патентован дизайн, имащ за цел да минимизира удължаването на ръката и пръстите. Advantage2 е жична клавиатура за настолни компютри, но преди да свикнете с нея ще мине известно време, защото мястото на клавишите Enter, Space и някои други не е там където бихте очаквали. Тя е съвместима с Windows, Mac и Linux и е изцяло програмируема. Най-големият ѝ недостатък е цената, тъй като това е най-скъпата клавиатура в този списък.

 

 

6. ErgoDox EZ

ErgoDox EZ е скъпо, но изключително адаптивно входно устройство, което може напълно да се регулира според вашите нужди. Не само че можете да регулирате позицията на EZ за максимален комфорт, но можете и да сменяте клавиши. Когато купувате ErgoDox, можете да избирате какви клавиши да имате в комплекта си. Към клавиатурата се продават и много допълнителни аксесоари.

 

 

Вижте 5 софтуерни клавиатури за Android, които си заслужава да пробвате