Huawei продължават да следват стриктно стратегията си в пазара на смартфони въпреки санкциите, които наложи срещу тях американското правителство. Китайският производител иска да изпревари своите конкуренти и да се превърне в лидер по отношение на популяризирането на 5G технологията. Плановете на Huawei предвиждат следващият им модел с поддръжка на 5G да стане част от Mate 30 серията, чиято премиера ще бъде през есента.

 

Последните данни на GizmoChina разкриват, че компанията ще стартира продажбите на Huawei Mate 30 5G през декември. По този начин Huawei ще се опита да се възползва от активността на потребителите по време на празничния сезон в края на годината. Другите версии на Huawei Mate 30 няма да споделят тази характеристика и ще са съвместими единствено с 4G технологията. Tяхната премиера на пазара ще стане факт още преди края на ноември.

 

 

Всъщност това ще е третият смартфон на компанията с поддръжка на 5G. Припомняме ви, че Huawei вече представи революционния Huawei Mate X, който е базиран на технологията. Второто устройство, което използва 5G модем се казва Huawei Mate 20 X 5G. Все пак добре е да знаете, че е необходимо да се изгради нужната инфраструктура в отделните държави, за да може да се възползвате от реалните предимства на 5G технологията.

 

Oще от Digital: Кога ще видим първите 5G смартфони