Често чуваме за технологията 5G, за нейните ползи и предполагаеми вреди. Всъщност с вторите се злоупотребява доста, но това е тема за друга статия.

Тук ще ви покажем една от ефектните функции на 5G при която машините могат да работят с такъв синхрон, че чак да ги определим като съвършени.

 

 

Всъщност това, което е постигнала машината във видеото не е никак трудно, ако общо 16-те токи бяха стартирали от едно положение. Тогава единствено ще трябва да сте изчислили всичко до милиметър.

Трябва ви идеална окръжност в която на точно разстояние са пуснати четири диагонала с по два улея всеки.

Във всеки един от лъчите трябва да има по един пневматичен механизъм, който да избутва топчето. Всички топчета трябва да са с еднакъв размер и тегло, за да се движат с еднаква скорост.

Така веднъж стартирана, системата работи безотказно, без отклонение. Тук обаче, както виждате, топлите се слагат произволно, след стартирането на механизма. В този случай на помощ идва 5G, с помощта на който, най-общо казано се контролира синхрона на движещите се топки.

Разбира се в устройството, освен механична част, има и множество сензори, които спомагат за реализирането на крайният резултат.

 

Още от Digital.bg: Красива арт композиция с вентилатори и копринени шалове (Видео)

 

Музика: Bensound.com