Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
229 резултата за 5g
смартфони
Защо цените на  Android смартфоните с 5G ще започнат да се покачват през 2021г.
Защо цените на Android смартфоните с 5G ще започнат да се покачват през 2021г.
Mилиони потребители по цял свят нямат нетърпение да започнат да използват активно 5G технологията в своето ежедневие. Вече има голям брой смартфони с тази функционалност, но е необходимо време да се изгради и необходимата инфраструктура в европейските държави. Големите производители подготвят и нова серия мобилни устройства с 5G технологията, които ще видим на пазара преди края на годината. Със сигурност това ще бъде една от най-големите иновации в технологичния сектор в следващите няколко години.  Преминаването към 5G технологията ще има полза не само за смартфоните, но също за умните джаджи в домовете ни и дори свързаните към интернет автомобили. Qualcomm вече се намират във финални фази на разработка на следващия си процесор от висок клас, който ще се казва Snapdragon 875. Новата архитектура ще се наследи Qualconn Snapdragon 865 и се очаква да намери място в повечето смартфони от високия клас с Android, който ще бъдат представени през следващата година.     Въпросният процесор ще предложи доста подобрения, спрямо своя предшественик, което ще гарантира, че смартфоните със Snapdragon 875 са по-бързи, консумират по-малко енергия и използват по-добри 5G модеми. Според официалните данни на Qualcomm новият Snapdragon X60 5G модем ще е оптимизиран едновременно за sub-6GHz и mmWave 5G честотите, което ще му позволи да работи в мрежите на мобилните оператори по цял свят.  Оказва се, че подобренията в процесора ще се отразят и на неговата цена, тъй като Qualcomm Snapdragon 765 ще се продава за около $250, съобщава wccftech. Всъщност това е с около $100 повече от предходната версия и това може сериозно да оскъпи смартфоните с Android, които го използват през 2021г. Някои производители като Xiaomi са силно притеснени от тази стойност, но от друга страна не искат да пропускат възможността да предложат най-добрия хардуер на своите потребители. Qualcomm Snapdragon 875 e произведен с 5-нанометрова технология и има 171.3 млн. транзистора на квадратен милиметър (96.5 млн. при Snapdragon 865).   Още от Digital: 5G смартфоните ще станат масови през 2023 г.
Qualcomm Snapdragon 690
Qualcomm Snapdragon 690 e 5G процесор за смартфоните с Android от средния клас
Qualcomm Snapdragon 690 e 5G процесор за смартфоните с Android от средния клас
Qualcomm актуализираха своето портфолио от процесори с нова архитектура, която е предназначена за смартфоните от средния клас. Новият чип се казва Snapdragon 690 и също така включва поддръжка за 5G технологията.  С оглед фокуса си към по-достъпните устройства не е случайно, че Qualcomm Snapdragon 690 е базиран единствено на по-бавните sub-6GHz честотни спектри на 5G. Това означава, че не оптимизиран за по-бързия mmWave стандарт. Все пак Qualcomm Snapdragon 690 предлага сериозни подобрения, спрямо предходния представител на Snapdragon 6xx серията. Според официалните данни на компанията можем да очакваме с над 20% по-бърза скорост и над 60% по-добра графична производителност, в сравнение с възможностите на Qualcomm Snapdragon 675.  Основният акцент в новия процесор за смартфони разбира се е интеграцията на Snapdragon X51 модема. Цената му ще бъде още по-достъпна, спрямо предходните представители на Snapdragon 6xx серията, като Snapdragon 632  и Snapdragon 665,  които струват $199 и $149, съобщава TheVerge.      Бъдещите устройства с този чип ще могат да имат дисплей с честота за опресняване на кадрите от 120 Hz. За първи път в тази серия виждаме поддръжка за запис на 4K HDR видео. Това може да се каже и за 5G технологията, която досега бе само част от по-скъпите процесори на Qualcomm. Водещите производители мога да използват 192-мегапикселови камери в смартфоните с Qualcomm Snapdragon 690. Премиерата на този процесор е важна част от сtратегията на Qualcomm да доминира всеки един сегмент в пазара на смартфони. За нас потребителите това означава, че ще имаме достъп до по-атрактивни устройства с 5G от средния клас. Масовото производство вече е стартирало, като първите модели с Qualcomm Snapdragon 690 ни очаква през второто тримесечие. Първите партньори на компанията, които ще използват процесора ще бъдат HMD Global, LG, Motorola, Sharp и TCL.       Oще от Digital: Конкуренцията между Qualcomm и MediaTek ще направи 5G смартфоните по-евтини
HTC U20 5G
HTC U20 5G и Desire 20 Pro са новите смартфони на компанията
HTC U20 5G и Desire 20 Pro са новите смартфони на компанията
HTC напомниха за себе си с премиерата на два нови смартфона. Имената на устройствата са Desire 20 Pro и U20 5G Първият модел представлява бюджетно предложение, докато HTC U20 5G е фокусиран към средния клас и е първият модел на компанията, който поддържа 5G технологията. Техническите спецификации на двете устройства обхващат още четворни камери в задната част и мощни батерии със заряд от 5000mAh. Както вече споменахме HTC U20 5G е по-атрактивният модел и е оборудван с 6.8-инчов дисплей, който поддържа Full HD+ резолюция от 2400x1800 пиксела при съотношение от 20:9. Прави впечатлението наличието на малък отвор за 32-мегапикселовата селфи камера в горната част на екрана. Високата производителност се гарантира от Qualcomm Snapdragon 765G процесор, който е допълнен от 8GB RAM и вградена памет от 256GB.  Предвиден е  слот за microSD карти, с който да увеличите още тази стойност. Вградената батерия предлага 18W система за зареждане. Смартфонът работи с Android 10 и поддържа още NFC технологията.      Oсновната камера е с 48-мегапикселова резолюция и има f/1.8 aпертура, като на гърба ни очакват още 8MP UltraWide и 2МР Depth + 2MР Маcro сензори. В същото време другият смартфон на компанията предлага по-малък дисплей, който е с големина от 6.5" и отново поддържа Full HD+ резолюция. Съотношението е 19.5:9, като отпред ще видим и 25-мегапикселова камера за селфита и видео разговор.  Четирите сензора в задната част са идентични с тези на първия 5G смартфона на НТС, което важи и за 5000mAh батерия. За разлика от HTC U20 5G, обаче този модел използва съвсем различен процесор и това е Qualcomm Snapdragon 665. Неговата работа ще се подпомага от 6GB RAM и вградена памет от 128GB. Устройствата също така имат класически 3.5-милиметрови аудио жакове. Допълнително ще разберем кога стартират продажбите в Европа. Очакванията са цената на Desire 20 Pro да е от порядъка на $305. HTC U20 5G вероятно ще дебютира за около $640.   Още от Digital: 5G смартфоните ще станат масови през 2023 г.
Samsung
Samsung ще произвежда 5G хардуер за Huawei
Samsung ще произвежда 5G хардуер за Huawei
Huawei е телекомуникационен гигант и един от най-големите производители на смартфони в индустрията. Амбициозните планове на компанията, обаче се сблъскаха с търговски санкции, които наложиха сериозни лимитации над покупката на хардуер. Новите смартфони на Huawei също така нямат достъп до Google Play, което е част от санкциите и водещ проблем за китайския бранд. Само преди седмици разбрахме, че САЩ удължава търговските санкции срещу Huawei с още една година. Това кара компанията да ускори алтернативните си планове, за да продължат да си набавяте необходимите компоненти за своите устройства. Американските санкции срещу Huawei нарушават и доставките им от TSMC, които са водещ хардуерен партньор.  Мобилните процесори в смартфоните на Huawei се произвеждат от TSMC и тази регулация със сигурност се превръща в голям проблем за компанията.  Всички тези процеси ще задълбочат и партньорството между Samsung и Huawei, съобщава GizmoChina. Специален акцент ще бъде 5G технологията, която се очертава като най-голямата иновация в индустрията за 2020.     Двете компании вече са стартирали разговори относно възможността Samsung да произвеждат 5G хардуерни решения, които да се използват от мрежовото оборудване и усъвършенстваните IT системи на Huawei. Подобна стратегия ще позволи на китайския гигант да запази силните си позиции в телекомуникационния сектор, но в замяна на това ще позволи на Samsung да разширят пазарния си дял при смартфоните.  В момента Huawei е най-големият производител на мрежово оборудване за изграждане на 5G инфраструктура и планират дългросрочно да запазят позициите си в този сектор. Усъвършенстваните технологии на Samsung, които произвеждат хардуер с "Extreme Ultra-Violet (EUV)  литография са подходящо решение за Huawei, които вече са поели поръчки за 600 хил. 5G базови станции. Желанието на Huawei временно да се фокусират върху телекомуникационния си бизнес не е случайно и Samsung изглеждат като подходящия партньор. Корейският гигант разчита сериозно на смартфоните, докато Huawei могат да използват технологиите им за доминация при 5G телекомуникационното оборудване.    Още от Digital: Huawei обещават 5G смартфони до $150 до края на 2020г.
технологии
5G устройство показва идеален работен синхрон (видео)
5G устройство показва идеален работен синхрон (видео)
Често чуваме за технологията 5G, за нейните ползи и предполагаеми вреди. Всъщност с вторите се злоупотребява доста, но това е тема за друга статия.
бизнес
HCL Technologies купуват 5G технологии от Cisco за $50 млн.
HCL Technologies купуват 5G технологии от Cisco за $50 млн.
Само въпрос на време е всички смарт уреди в домовете и ежедневието ни да започнат да се възползват от предимствата 5G технологията. Изграждането на необходимата инфраструктура вече стартира в голям брой държави, като още до края на годината ще видим нова сeрия 5G смартфони на производителите. Телекомуникационни гиганти като Huawei, Nokia и Ericsson водят ожесточена конкуренция, за да получат договори за изграждането на 5G мрежите в колкото се може повече държави по цял свят. Транзицията към новата технологията е процес, който ще ангажира и голяма мрежа от по-малки производители на хардуер, които ще могат да продават продуктите си на още по-голяма аудитория.  Създаването на 5G инфраструктура е дълъг и сложен процес, който ангажира вниманието на хиляди учени и компании в световен мащаб. Индийският бранд HCL Technologies, който специализира в разработката на информационни технологии също смята да се възползва от поръчките за изграждане на 5G мрежи, за да предоставя най-доброто на своите клиенти.    Базираната в индийския град Нойда компания официалнo потвърди, че се е съгласила да купи и лицензира "Self-Optimizing Network" (SON) технологията на Cisco. Според наличните данни финансовите параметри на сделката достигат до $50 млн., съобщава LiveMint. Съобразно споразумението HCL Technologies ще придобият дигитален пакет и услуги, които са базирани на SON софтуера на Cisco. Интеграцията им към настоящото портфолио на индийската компания ще им позволи да разширяват влиянието в локален и световен мащаб.  От HCL са уверени, че възможностите на SON технологията ще подобрят телекомуникационните им предложения, но също ще ускорят изграждането на 5G мрежите и ще ги направят по-достъпни за масовия потребител. Параметрите на сделката предвиждат част от специалистите на Cisco да се присъединят към HCL, като улеснят миграцията към SON технологията. Ако всичко върви по план регулаторите трябва да дадат одобрение и сделката да бъде финализирана до края на януари 2021г.  В официално изявление от HCL изразиха задоволство, че ще бъдат част от следващата ера в еволюцията на Cisco SON бизнес стратегията.   Oще от Digital: Учени потвърдиха, че 5G технологията е безопасна за потребителите
технологични новини
Технологичните новини, които ни направиха впечатление на 26 май
Технологичните новини, които ни направиха впечатление на 26 май
TikTok се утвърди като социален феномен, който всеки ден привлича вниманието на стотици милиони потребители. В някои страни платформата на ByteDance е по-популярна дори от Facebook, което е категорично доказателство за успеха на приложението. Не е изненадващо, че ТikTok се използва предимно от най-младата аудитория. Въпреки това приложението TikTok вече е изтеглено над 1.5 млрд. пъти.   1. Как TikTok изгражда нова вълна от инфлуенсъри в Интернет Дори да не използвате заглавието вероятно сте виждали клипове в други онлайн услуги като Twitter, 9GAG и Facebook с...
Honor
Honor X10 5G е 6.6" смартфон с тройна камера, Kirin 820 процесор, 8GB RAM и 90Hz дисплей
Honor X10 5G е 6.6" смартфон с тройна камера, Kirin 820 процесор, 8GB RAM и 90Hz дисплей
Honor е дъщерно дружество на Huawei, което предлага разнообразно портфолио от атрактивни предложения в средния и ниския ценови клас. Компанията реализира премиерата на Honor 9X и Honor 9X Pro през лятото на миналата година и вече е готова с наследника на тези модели. Новото устройство се казва Honor X10 5G и както името подсказва е съвместимо с 5G мрежите.Това не е единственото подобрение, което ще ни предложи смартфона. Honor 10X 5G е с размери от 163.7х76.5х8.8 милиметра и тежи 203 грама.  Дисплеят е с големина от 6.63 инча, като безрамковия дизайн му позволява да обхване цялата предна част. Съотношението на екрана е 20:9, което е подходящо за гледане на филми, мултимедия и игри. Геймърите ще останат доволни от честотата за опресняване на кадрите от 90Hz, както и "Touch Sampling Rate" oт 180Hz. Смартфонът се възползва от предимствата на Huawei Super Uplink (SUL) 5G технологията и ще използва Magic UI 3.1 интерфейса, който е базиран на Android 10.     Високата производителност се гарантира от Kirin 820 процесор, който е допълнен от LPDDR4X RAM и UFS 2.1 памет. Вградената батерия е със заряд от 4300mAh и предлага опция за 22.5W бързо зареждане. Това е сериозен ъпгрейд, тъй като Honor 9X предлагаше 4000mAh батерия с 10W зареждане.  Любителите на селфитата ще могат да се забавлявате с 16-мегапикселовата предна камера, която с подвижен механизъм се показва и прибира зад екрана. На гърба има тройна камера разположена в модул с продълговата форма. Основният обектив е Sony IMX600y с 40-мегапикселова резолюция, който е допълнен от 8MP Ulra-Wide и 2МР Depth асистиращи сензори. Максималното качество на снимките и клиповете се допълва от ISP 5.0 Image Sensor, който се използва и от по-мощния Kirin 990 процесор.   Huawei Honor X10 5G предлага още светлочувствителност ISO 153600, Super Night Scene 2.0 режим за снимане вечер, опция за запис на 4K UHD видео, 960fps Slow-Motion режим и др. Допълнително ще разберем колко ще струват 6GB/8GB RAM версиите на смартфона в Европа.    Oще от Digital: Honor ще се фокусират върху по-големите пиксели в смартфоните си през 2020г.
технологични новини
6 интересни новини от технологичния свят на 17 юни в digtal.bg (Видео)
6 интересни новини от технологичния свят на 17 юни в digtal.bg (Видео)
COVID-19 промени света и той определено вече не е такъв какъвто беше преди пандемията. Отменени събития, затворени фирми, нови тенденции в начина ни на пазаруване и така нататък. Животът ни бавно, но сигурно се трансформира и никога повече няма да бъде същия. 1. Как пандемията от COVID-19 променя пазарa на смартфони Това е „новото нормално“, което ще бъде нашият свят през следващите месеци или дори години и ще се отрази на всичко, включително и на мобилната индустрия. Вече виждаме някои от непосредствените ефекти на това и производителите на смартфони ще трябва да...
Nokia
Nokia ще доставят 5G хардуер от Broadcom
Nokia ще доставят 5G хардуер от Broadcom
Broadcom се превърна в поредната компания, която сключи стратегическо партньорство с финландския телекомуникационен гигант в сферата на 5G процесорите. Само преди няколко седмици ви съобщихме, че Nokia сключи 5G партньорство с Intel, което вече направиха и с Marvell Technology.  Мрежата от тези три доставчици ще има ключово значение за компанията в опита им да разширят 5G решенията от серията ReefShark. Разнообразното портфолио от AirScale радиочестотни модули ще могат да стават още по-малки и да консумират още по-малко енергия. В същото време технологиите на Broadcom ще допринесат още за подобряване на капацитета и редуциране на разходите, което е много важно за изграждане на 5G инфраструктурата. Новата стратегия на Nokia за разширяване на мрежата им от доставчици е поредния опит да се конкурират по-успешно с другите големи имена в сегмента на оборудването за 5G мрежи, а именно Huawei и Ericsson. Плановете на финландския производител за оставащите месеци до края на 2020г. са доста амбициозни.     Водещ приоритет за Nokia ще бъде преминаването на границата от 35% при използването на модифицирани чипове на външни процесори в своето 5G оборудване. За първото тримесечие тази стойност бе около 17%. Сключването на стратегически партньорства с Intel и Marvell Technology, а сега и Broadcom ще бъдат гарант за постигането на тази цел.  След като достигнат цифрата 35% от Nokia очакват, че ще са им необходими около две години, за да гарантират, че 5G хардуера им използва на 100% процесори на други компании. Поддържането на голяма мрежа от няколко доставчици освен икономически ползи позволява на Nokia да не зависят само от една компания.  Шефът на Mobile Networks Marketing в Nokia, Сандро Таварес изрази увереност, че с тези действия Nokia ще успеят по-бързо да се адаптират към все по-бързо променящите се условия в индустрията. Той е сигурен, че партньорството с Broadcom ще им позволи да предлагат още по-добри и по-евтини 5G решения на своите клиенти.   Oще от Digital: Nokia разработват бюджетен 5G смартфон с процесор MediaTek Dimensity
Huawei
Американските компании ще могат да разработват 5G технологии с Huawei
Американските компании ще могат да разработват 5G технологии с Huawei
Aмериканското правителство планира да олекоти наложените търговски санкции, които вече наложиха срещу Huawei. Oще преди няколко седмици ви съобщихме, че САЩ удължава търговските санкции срещу Huawei с още една година.  Все пак властите ще премахнат забраната на американските компании да правят бизнес с Huawei за разработване и въвеждане на нови стандарти свързани с интеграцията на 5G технологията. В официално изявление Министерството на търговията на САЩ потвърди за промяната, уточнявайки, че държавните агенции вече са одобрили решенията.  Последната стъпка е обнародване във Федералния регистър, който се очаква в кратки срокове. Тази процедура няма да отнеме повече от една седмица, а след това американските компании ще могат да възстановят нормални бизнес отношения с Huawei по отношение на 5G мрежите, съобщава Reuters. Решението е провокирано от желанието на САЩ да продължат да бъдат световен лидер по отношение на технологичните иновации. Изграждането на 5G телекомуникационна инфраструктура в страната е само част от плановете им в тази насока.     Говорителят на Министерството на търговията обърна внимание на факта, че всичко това ще се случва при защитаване интересите на националната сигурност и външната политика на САЩ. Междувременно ще се търсят различни начини да се стимулира американската индустрия, което да позволи на уникалните технологии на местните компании да се превърнат в международен стандарт.  Самоуправляващите автомобили, 5G технологиите и изкуствения интелект са само някои от сферите, към които страната проявява все по-сериозен интерес. Участието на Huawei в изграждането на 5G инфраструктурата е важно, тъй като тази иновация на практика ще свързва всички устройства, които използваме в ежедневието си.  Търговските санкции срещу компанията ще продължат, но ще бъдат направени някои изключения свързани с ускореното въвеждане в експлоатация на 5G мрежата в страната. След като бъде издаден официалния документ от САЩ ще разберем точно как Huawei може да участва този процес. Преговорите на високо равнище между двете странни се очаква да продължат през следващите седмици.    Още от Digital: Samsung ще произвежда 5G хардуер за Huawei
Nokiа
Nokia разработват бюджетен 5G смартфон с процесор MediaTek Dimensity
Nokia разработват бюджетен 5G смартфон с процесор MediaTek Dimensity
HMD Global вече представиха 5G смартфон и това е Nokia 8.3 5G. Този модел се захранва от Qualcomm Snapdragon 765G процесор и ще се продава на пазара за около €599.  Компанията проявява голям интерес към технологията и ще продължи да представя повече устройства, които я използват. Следващият смартфон с 5G технологията може да бъде дори още по-достъпен от Nokia 8.3.  Според информация на NokiaPowerUser вече се работи над устройство, което ще е предназначено към бюджетния ценови клас. Въпросният смартфон, обаче ще използва процесор на MediaTek, който вероятно ще бъде Dimensity 800 или Dimensity 820. Новата серия на компанията включва и един премиум чип с името Dimensity 1000, но той е предназначен за смартфоните от високия клас. Все още не знаем как ще се казва този модел на HMD Global, но е възможно да бъде представен като Nokia 7.3.     Плановете на компанията предвиждат да продават две версии, като по-евтината няма да поддържа 5G. Tова ще им позволи да се конкурират още по-успешно в бюджетния клас в пазара на смартфони.  Засега това са всички детайли, с които разполагаме за предстоящото устройство на HMD Global, което ще се присъедини към Nokia 8.3 в портфолиото от атрактивни 5G устройства на компанията. Официалната премиера вероятно ще стане факт в края на годината или началото на 2021г.  Припомняме ви, че се подготвя голямо събитие на HMD Global, което ще се проведе през есента, но е възможно бюджетният смартфон с Dimensity 8xx да бъде показан на самостоятелно събитие.  Със сигурност, обаче компанията вижда голямо бъдеще в 5G технологията и ще продължат да инвестират средства за разработването на подобен хардуер. Тепърва ще разбираме повече за подобренията, които ще ни предложи Nokia 7.3.   Oще от Digital: Конкуренцията между Qualcomm и MediaTek ще направи 5G смартфоните по-евтини
Huawei
Huawei създадоха революционна 5G антена
Huawei създадоха революционна 5G антена
Китайският телекомуникационен гигант ще рачита сериозно на 5G технологията за генериране на приходи и ограничение на лимитациите от разпространението на коронавируса. Въпреки обтегнатите отношения със САЩ от Huawei вече сключиха много договори, които ще им позволят да участват в изграждането на 5G мрежите на двуцифрен брой държави, включително в Европа и Русия.  Това е сфера, в която Huawei ще се конкурират дългосрочно с Ericsson и Nokia, които също произвеждат най-доброто оборудване за изграждането на 5G инфраструктурата. Сега разбираме за поредната интересна иновация, която дължим на Huawei. Инженерите на китайския гигант са разработили революционна 5G антена, която се отличава с няколко подобрения.  Първата интересна характеристика на технологията, която засега е кръстена "CableFree" e, че предлага по-добра интеграция между базовата станция и антената, което е ключова за дистрибуцията на сигнала.  В същото време "CableFree" oтделя много по-малко радиационно излъчване докато функционира, спрямо конвенционалните антени. Това не е само прототип, а реален продукт, който вече се използва от Huawei.     Иновативната антена вече е част от устройства като Huawei Munich Pro, Golden MIni и London Pro. Всъщност под тези имена се крият серии от 5G антени и 32T32R Massive MIMO хардуер.  Компанията предлага завършена екосистема от продукти, с които да улесни максимално своите клиенти в изграждането на 5G мрежи, съобщава TechRadar. Интегрирането на "CableFree" към настоящата инфраструктура е максимално лесен процес, тъй като антената използва същите кабели, с каквито наземните станции вече разполагат.  Според официалните данни интегрирането на "CableFree" ще подобри радиационната ефективност с около 20%, като успоредно с това увеличи площта на покритие. Крайният резултат е увеличение на общия капацитет на антената с повече от 80%. Huawei твърдят, че тяхното решение отговаря на по-високите изисквния за изходна мощ в ерата на 5G технологията. Антената е с по-компактни размери и тежи по-малко, което е улеснява инсталацията и редуцира разходите.  Другото предимство на "CableFreee" е, че редуцира използването на свързващи елементи като гайки и болотве с над 80% и така намалява пасивната интермодулация.    Още от Digital: Учени потвърдиха, че 5G технологията е безопасна за потребителите
Xiaomi
Xiaomi  спират да произвеждат 4G смартфони до края на 2020г.
Xiaomi спират да произвеждат 4G смартфони до края на 2020г.
Maсовото навлизане на смартфони с поддръжка на 5G технологията се очаква с нетърпение от милиони потребители по цял свят. Вече видяхме първите модели с тази функционалност, но засега цената им е твърде висока. Конкуренцията между водещите производители с Аndroid се очаква да направи устрoйствата по-достъпна за всички. Xiaomi не са изключение и вече представиха смартфони с поддръжка на 5G технологията. Компанията планира да се фокусира изцяло върху тази иновация, за да разширява влиянието си в индустрията. За да демонстрират по най-добър начин своя ангажимент от Xiaomi потвърдиха, че ще прекратят разработката на смартфони, които са базирани на 4G модеми.  Това ще се случи още преди края на годината. Успоредно с това главният изпълнителен директор на китайския производител, Лей Джун уточни, че вече са започнали първите изследователски дейности свързани с 6G технологията. Друг интересен акцент от бъдещата стратегия за експанзия на компанията ще бъде ще желанието им да предоставят услуга за сателитен интернет, съобщава GizmoChina.      Тепърва ще се провеждат тестове, които да установят дали интеграцията на подобна функция към смартфоните може да предложи нещо по-различно и по-добро на потребителите. Предимствата на сателитния интернет е, че може да предоставя бърза връзка за хора в отдалечени райони, където мобилните мрежи нямат обхват. Спирането на производството на устройства с 4G мрежи е провокирано от желанието на Xiaomi да се фокусират изцяло към по-модерни технологии. Всички инвестиции ще са насочени към разработката на смартфони, които използват 5G и 6G свързаност.  За да реализират амбициозните си планове от компанията вече са осигурили допълнителен бюджет, с който да финансират своите съоръжения за производство на смартфони. Интеграцията на новите технологии ще отнеме време, но Xiaomi са уверение, че могат да изпреварят своите конкуренти.  Xiaomi не са единствената компания, която проявява интерес към 6G мрежите, но ще са необходими години преди да можем да използваме технологията в ежедневието си.   Oще от Digital: Xiaomi ще изпитат трудности за да повторят успеха си в пазара на смартфони през 2020г.
Sony
Sony Xperia 1 II 5G ще се продава за €1199
Sony Xperia 1 II 5G ще се продава за €1199
Sony официално разкриха детайли за премиерата на тазгодишния си флагман в пазара на смартфони. Припомняме ви, че Sony Xperia 1 II 5G бе показан за първи път през февруари, а продажбите му ще стартират преди края на лятото. Японският производител потвърди официално, че предварителните доставки стартират на 1 юни. След това реалните поръчки са планирани да започнат на 24 юли. Първите потребители, които поръчат смартфона ще имат възможността да спечелят безплатно копие на Sony WF-1000XM3 безжичните слушалки, които обикновено се продават за $230. Новият модел ще е достъпен на пазара в черен и лилав цвят. Устройството е оборудвано с голям 6.5-инчов дисплей с OLED технологията, който поддържа 4К резолюция от 3840х1644 пиксела при съотношение на екрана от 21:9. Sony обещават с тези параметри да се забавляват по най-добър начин с любимите филми и мултимедия, предоставяйки оптимални зрителни ъгли и реалистични цветове. Функцията "Multi-Window" позволява да разделяте дисплея на два прозореца и така например да сърфирате в интернет и да гледате видео по едно и също време.     В предната част има мощни високоговорители, както и традиционния 3.5-милиметров аудио жак. Смартфонът може да се свързва с безжичния контролер DualShock 4 Wireless Controller на PS4. Геймърите ще могат да се възползват още от Motion Blur Reduction технологията за редуциране на замъгляването на обектите при движение и Game Enhancer режима.  Тази иновация оптимизира производителността на процесора, за да ви предостави достатъчна производителност за активните игри. Sony Xperia 1 II се захранва от 7-нанометров Qualcomm Snapdragon 865 процесор с Adreno 650 и 8GB RAM. По този начин се гарантира с 25% по-висока производителност от предходните флагмани на компанията. Вградeната памет е 256GB, но може да се увеличи с още 1TB, чрез microSD слот за карта.  Батерията е 4000mAh и може да се зареди от 0 до 50% за по-малко от 30 минути.  На гърба има четворна 12-мегапикселова камера с оптика на Zeiss, 5-axis gyro-EIS и OIS системи за стабилизация на изображенията и опция за запис на 4K видео. Смарртфонът предлага Dolby Atmos аудио и новите функции в Android 10.   Още от Digital: Колко добри са камерите на Sony Xperia 1 II
Qualcomm
Колко бърз е процесорът Qualcomm Snapdragon 768G
Колко бърз е процесорът Qualcomm Snapdragon 768G
Qualcomm са доминиращ фактор в мобилната индустрия, като процесорите им се използват от най-атрактивните смартфони на пазара. Компанията вече представи Snapdragon 765 и Snapdragon 765G, които са предназначени за устройствата от средния ценови клас. Тези архитектури използват мощния Adreno 620 графичен чип, но също така са оборудвани и с Qualcomm X52 модема, който гарантира поддръжка за 5G технологията.  Имайте предвид също, че наличието на буквата "G" в името е индикация, че процесора е предназначен за гейминг. Всъщност тези два чипа допълват настоящия флагман на Qualcomm в сегмента на смартфоните, а именно Snapdragon 865. Сега разбираме, че потребителите ще имат още по-разнообразни възможности за избор, тъй като компанията сега представи най-новия си чип за смартфони. Самият чип се казва Qualcomm Snapdragon 768G и както името подсказва ще е позициониран като наследник на Snapdragon 765G и обещава да подобри още повече възможностите на геймърските смартфони с Android. Първата съществена разлика между двата процесора е свързана с производителността, тъй като Snapdragon 768G ще бъде с 15% по-бърз от своя предшественик.      Според официалните данни на компанията Qualcomm Snapdragon 768G процесора използва Kryo 475 ядра, които работят на 2.8GHz. Това е увеличение спрямо 2.4GHz при Snapdragon 765G.  Новият процесор също така използва Adreno 620, който обаче вече предлага поддръжка за 120Hz честота за опресняване на дисплея при Full HD резолюция от 1080p. Qualcomm Snapdragon 768G е първият процесор на компанията, който позволява ъпдейтване на графичните драйвери.  Със сигурност тази характеристики ще допадне на доста потребители, които ще могат да настройват смартфоните по същия начин, както го правят от геймърските си компютри. Новият чип е произведен със 7-нанометрова технология.  Qualcomm Snapdragon 768G e oптимизиран за работа в mmWave и sub-6GHz, което го превръща в подходящо решение за смартфоните с 5G технологията във всички държави по света. Maксималните скорости при даунлоуд достигат до 3.7Gbps, както и 1.6Gbps за ъплоуд на информация в 5G мрежи. Другите спецификации на процесора включват още Qualcomm FastConnect 6200, Bluetooth 5.0, aptX Adaptive Audio, както и AI Engine от последна генерация. Премиерата на Snapdragon 768G ще предложи на производителите още по-голям избор на 5G хардуер, който не е толкова скъп, колкото флагмана Snapdragon 865.   Още от Digital: Производителите на Android не искат да използват Qualcomm Snapdragon 865, защото е твърде скъп
DMCA.com Protection Status