Технологиите се развиват всяка година с невероятни темпове, което промени изцяло начина, по който комуникираме и откриваме информация. Една от следващите големи иновации, която ни очаква е навлизането на първите 5G мрежи. Това ще се случи още през следващата година. Въпрос на време е всеки от нас да има достъп и да се възползва от предимствата на тази технология, която ще стане неизменна част от живота ни в обозримо бъдеще. Еricsson ще имат водеща роля в тези процеси, заедно с Nokia и Huawei. 

 

Специалисти на шведския телекомуникационен гигант направиха прогноза, че до края на 2024г. повече от 40% от световното население ще има достъп до 5G мрежи. На практика това означава, че повече от 1.5 млрд. души по цял свят ще работят с технологията в горепосочения период, съобщава CNet. Технологията ще промени не само представата ни за възможностите на мобилния интернет, но също дака ще ни накара да консумираме повече мултимедийно съдържание от устройствата си. Смартфоните с 5G ще са реалност още през 2019г.

 

 

Според проучването на Ericsson глобалният трафик на мобилен интернет ще достигне до 21GBps на месец през 2024г., което е четири пъти повече от стойностите през настоящата година. От компанията смятат, че 25% от целия трафик ще се генерира именно от 5G мрежите, които ще бъдат популяризирани първо в Северна Америка и Азия, а след това ще станат доминиращ фактор и на европейския пазар. Всички тези процесори ще с отразят положително на джаджите с Интернет на нещата.

 

Oще от Digital: Защо 5G ще е най-бързо развиващата се технология в света