Една от най-коментираните теми през 2019г. беше 5G. Тя е актуална и днес, като все повече държави по света изграждат своите нови мобилни мрежи от пето поколение. Успоредно с това всички световно известни компании, занимаващи се с мрежово оборудване развиват и доусъвършенстват своите производства. Поредното доказателство за това е световният рекорд, който обявиха, че са постигнали Ericsson.

 

 

От данни на компанията публикувани в Techradar става ясно, че Ericsson са успели да постигнат скорост за ъплоуд от цели 4.3Gbps. Рекордът е постигнат при използване на оборудване което обединява 800Mhz спектър на милиметровите вълни. За прехвърлянето на информацията е билo използвано устройство с 5G процесор Qualcomm Snapdragon X55. С тази скорост 1 час видео с 4K качество може да бъде ъплоуднато за само 14 секунди. 

Според Erocsson, рекордният резултат е с 1Gbps по-добър от всичко постигано до момента. Тук само ще споменем, че следващото поколение 6G се очаква да постига скорост до 8000Gbps. Ericsson Radio System Street Macro 6701 се очаква да влезне в масова употреба до края на 2020г.

 

Прочетете още статията: Ето кои смартфони ще получат EMUI 11 и Маgic UI 4