Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
5 резултата за 5g смартфони
бизнес
Qualcomm започна ценова война, която ще се отрази на цените на 5G смартфоните, според анализатори
Qualcomm започна ценова война, която ще се отрази на цените на 5G смартфоните, според анализатори
Qualcomm се очаква да доминират пазара на смартфони от висок клас с поддръжка на 5G мрежи през 2020г. Компанията също така иска да се превърне в по-влиятелно име и сред устройствата от средния ценови клас. Qualcomm вече представиха процесорите Snapdragon 765 и 765G, като сега разбираме допълнителни детайли за стратегията им. Оказва се, че компанията ще намали цената на чиповете, за да ги направи по-атрактивни за водещите производители.   Според конкретните данни Qualcomm са намалили цената на Snapdragon 765 с около $25-$30, като процесора вече струва $40. По този начин ще се изостри конкуренцията в средния ценови клас на 5G смартфоните и ще се създадат сериозни затруднения за другите брандове. Добър пример в това отношение са MediaTek, които произвеждат Dimensity 1000 5G за около $45-$50, но продават процесора за около $60-$70., съобщава PhoneArena.     Анализаторите прогнозират, че MediaTek ще изпитат сериозни затруднения в опита си да се конкурират с Qualcomm. Причината е, че компанията печели твърде малко от продажбата на всеки процесор и възможностите им за редуциране на цената са доста ограничени. Някои производители като Oppo, Vivo и Xiaomi вече са пренасочили между 20 и 25 млн. поръчки на 5G процесори от MediaTek към Qualcomm, което се дължи на по-достъпната цена. По всичко личи, че цените на смартфоните с 5G ще продъжли да намалява.   Oще от Digital: Смартфоните с 5G ще имат дисплеи с по-висока честота на опресняване на кадрите
смартфони
Nokia 9.1 PureView ще има нов дизайн, по-добра камера, Snapdragon 855 процесор и ще поддържа 5G
Nokia 9.1 PureView ще има нов дизайн, по-добра камера, Snapdragon 855 процесор и ще поддържа 5G
HMD Global продължават да се справят доста успешно със задачата да възвърнат старата слава на Nokia в пазара на смартфони. Моделите от последно поколение на компанията се радват на добри продажби, а най-мощния от тях е флагмана Nokia 9 PureView. Най-интересната характеристика несъмнено са петте задни камери с обективи на ZEISS в задната част. Вече са стартирали и тестове с наследника на смартфона, съобщава NokiaPowerUser.   Първоначалните планове устройството да дебютира през третото тримесечие са променени, като сега премиерата се очаква преди декември. Koмпанията се нуждае от още малко време да изпива финалния дизайн на смартфона, но все пак ще стартира продажбите навреме за празничния сезон в края на годината. Nokia ще обърнат специално внимание на мнението на потребителите и ще опитат да отстранят два от най-големите недостатъци на Nokia 9 PureView.     Едно от подобренията в смартфона ще е новия Qualcomm Snapdragon 855 процесор, който освен подобрения в скоростта и консумацията на енергия поддържа и 5G мрежи. Nokia 9.1 PureView ще предложи по-добри камери, които вероятно отново ще бъдат в същата подредба от пет обектива в задната част. Смартфонът ще работи с Android Q и вероятно ще е наличен на пазара и в 4G версия. Teпърва ще разбираме детайли за подобренията, които ни очакват в петте задни камери на Nokia 9.1 PureView.   Още от Digital: HMD Global ще въдедат по-опростена система за имената на смартфоните Nokia
Lenovo
Lenovo разработват 5G смартфон със Qualcomm Snapdragon 855 процесор
Lenovo разработват 5G смартфон със Qualcomm Snapdragon 855 процесор
Следващата голяма технологична иновация в мобилната индустрия е навлизането на първите 5G мрежи. Имаме всички основания да смятаме, че първата съвместима инфраструктура ще е факт още през 2019г. Разбира се всичко това ще изправи водещите производители в ожесточена конкуренция за представянето на първия 5G смартфон в света. Lenovо не са изключение и проявяват голям интерес към тази възможност и закономерно работят над собствено устройство с технологията.    Информацията бе публикувана от МySmartPrice и разкрива, че Lenovo ще заложат на Qualcomm Snapdragon 855 процесор в предстоящия си модел. Компанията все още не е представила официално този чип, но е стартирала масовото производство преди няколко седмици. Това означава, че Lenovo вероятно ще станат първата компанията, която го използва в смартфон с Android на пазара. Все още не разполагаме с детайли за другите технически спецификации на новия модел на китайския производител.    Все пак големият въпрос е дали Lenovo ще успеят да реализират премиерата до края на настоящата година или това ще стане в началото на 2019г.  Moжем само да се надяваме, че скоро ще научим повече за новия модел на Lenovo. Със сигурност премиерата на Qualcomm Snapdragon 855 ще ускори навлизането на първите Android смартфони на глобалния пазар. Постепенно това ще превърне поддръжката за 5G в неизменна характеристика на следващата генерация устройства с платформата.   Още от Digital: Първите 5G смартфони ще са факт през 2019г.
смартфони
HONOR ще представи бюджетен 5G смартфон с цена от около $140
HONOR ще представи бюджетен 5G смартфон с цена от около $140
Шефът на HONOR Джордж Жао (George Zhao) обаче съобщи за намерението на компанията да представи два по-достъпни модела с 5G, чиято цена ще бъде съответно $210 и $140.
Nokia
Nokia ще печели по €3 oт всеки продаден 5G смартфон в света
Nokia ще печели по €3 oт всеки продаден 5G смартфон в света
Nokia разполагат с иновативно портфолио от патенти, които обхващат почти всеки аспект от работата на мобилните устройства. Компанията продължава да генерира солидни приходи от лицензирането на тези технологии за другите производители. Nokia също така има сериозно присъствие в пазара на телекомуникационно оборудване, където е един от световните лидери. Финландският производител очаква да разшири значително влиянието си в индустрията с изграждането и навлизането на първите 5G мрежи в света.   Първоначалните прогнози на Nokia са да печелят €3 от продажбата на всеки един смартфон с поддръжка за технологията на пазара. В това число влизат устройствата на другите производители в мобилната индустрия. Това е възможно заради огромния принос на компанията в разработването на технологията и основно заради лицензионните споразумения за използване на патентите им от водещите технологични брандове. Nokia предоставят патентите си съгласно принципите на FRAND програмата, предаде TechRadar.     Съобразно тях Nokia предоставя на всички останали компании на базата на справедливи, разумни и недискриминационни условия. По този начин другите производители могат да създават по-иновативни устройства и да сложат край на патентните спорове. Вместо това Nokia ще получава предварително регламентирано такса от продажбата на всеки смартфон, който използват технологиите им. Първите 5G мрежи се очаква да са готови до края на 2019г.   Още от Digital: Първите 5G смартфони ще са факт през 2019г.