Xiaomi продължава да търси начини да отличи смартфоните си. Една от сферите, в които компанията полага много усилия, са камерите. От няколко години те са акцент в смартфоните на Xiaomi и имат все повече мегапиксели. Според GizChina сега компанията има нова цел – 50МР камери да станат практически стандарт в устройствата на компанията.

Най-вероятно ще бъдат използвани сензори на Sony или Samsung. Една от възможностите е Sony IMX766, който е 1/5-инчов сензор с по-големи пиксели и съответно по-голяма чувствителност към светлината. Redmi 10 изглежда ще е първият смартфон, който ще има такъв сензор, а от следващата година Xiaomi ще започне да предлага 50МР във все повече от своите мобилни телефони.

 

 

Компанията също така се готви да представи и новия Redmi 10 Prime. Той ще има процесор Helio G88 от MediaTek, като има 8 ядра, но е без 5G поддръжка. Смартфонът има 6.5-инчов FHD+ дисплей с опресняване на картината от 90Hz и резолюция 2400х1080. Основната камера ще има 50МР, но подробностите за другите сензори все още не са ясни. Очаква се устройството да предлага минимум 4GB RAM и 64GB памет, вероятно и повече. Дебютът му ще е на 3-ти септември.

До края на годината се очаква и Xiaomi Mi12. Информацията около него е оскъдна, но изглежда, че той ще има доста мощна камера с 200 млн. пиксела. Процесорът най-вероятно ще е бъдещият чисто нов Snapdragon 898 на Qualcomm. Моделът ще използва и LPDDR5X RAM и много бърза флаш памет. Xiaomi не е коментирала нито един от тези слухове.

 

Oще от Digital: Кои смартфони на Xiaomi ще получат първи ъпдейт към MIUI 12.5