Потребителите вече генерират по-голям трафик на интернет от мобилните устройства, в сравнение с настолните компютри. Тази тенденция е свързана с популярността на смартфоните и е причина все повече уеб сайтове да имат мобилни версии, оптимизирани за екраните им. Благодарение на усилията на компании като Google се увеличава броя на страниците, които гарантират безопасен обмен на информация с HTTPS.

 

1. Защо много от уеб сайтовете ще спрат да работят на по-старите версии на Android през 2021г.

За да се възползват от пълната функционалност и предимства на този стандарт е необходимо устройството, което използвате да има инсталирани определени сертификати. В противен случай HTTPS сайтовете няма да се зареждат напълно или ще възникват различни проблеми при възпроизвеждането на съдържанието. Именно това ще се случи с доста устройства, които работят с по-стари версии на Android през 2021г.

 

 

2. Защо използваме неправилно сензорите за пръстов отпечатък в смартфоните с Android

Биомчетричните технологии от доста време са неизменна част от смартфоните и предлагат още по-бърз и удобен начин да отключвате своите устройства. Най-популярният метод сред устройствата с Android са сензорите за пръстов отпечатък. Благодарение на еволюцията на технологиите вече е възможно тези компоненти да бъдат вградени в самите екрани.

 

3. Нов ъпдейт позволява на Huawei Watch GT 2 Pro да измерва 24 часа насищането на кислорода в кръвта

Китайският производител продължава да има сериозно присъствие в сегмента на умните часовници. Най-новото им предложение в тази пазарна ниша е Huawei Watch GT 2 Pro. Този модел предлага впечатляващи характеристики и дълъг живот на батерията, които го превръщат в оптимално решение за всеки потребител.

 

 

4. Google планира да направи част от функциите за редакция платени в приложението Photos

Google Photos е подходяща за услуга да запазвате и синхронизирате снимките, които правите от смартфоните. Алгоритмите на търсене на Google ще гарантират, че лесно и бързо откривате какво търсите. Можете да намирате изображения по имена, дати, описания на обекти и много др. Услугата предлага неограничено пространство, ако се съгласите да намалите резолюцията.

 

5. Първият смартфон с навиващ дисплей ще се казва LG Rollable

LG активно разработват експериментални дизайни на смартфони, с които да предизвикат следващата голяма революция в индустрията. Идеите на компанията са иновативни и дори чудновати, като например LG Wing, който има два дисплея. Потребителите могат да го използват като нормален смартфон, а когато се налага да обърнат и отворят допълнителния екран в T-oбразна ориентация.