Google Photos е полезна услуга, която отстранява напълно проблема с недостатъчното вградена памет на смартфоните за запазване на колекцията от снимки и видео клипове. Компанията активно окуражава потребителите да споделят повече съдържание в "High Quality" формат за качество.

 

1. Какво трябва да знаем за High Quality качеството на снимки в Google Photos

Алгоритмите на Google компресират файловете по такъв начин, че Google Photos да осигурява неограничено място за снимки и клипове. Всеки собственик на смартфон с Android вероятно е запознат с възможностите на приложението. Премиерата на Google Photos стана факт преди години, когато обещаха "High Quality" режима да гарантира "почти визуално идентични" снимки с оригиналния кадър.

 

 

2. Qualcomm Snapdragon 775 ще е 5nm процесор с поддръжка на mmWave 5G мрежи

Qualcomm са водещ производител на процесори с огромно влияние сред смартфоните с Android. Най-мощните представители на портфлиото им са част от Snapdragon 8xx серията. Компаниите разполагат с възможност за избор на конфигурации със Snapdragon 6xx бранда, които традиционно са по-достъпни.

Компанията разработва и още една гама, а именно Snapdragon 7xx, чиято цел е да премахне изцяло границите между Snapdragon 8xx и Snapdragon 6xx. Хардуерните специалисти на Qualcomm работят над нов процесор, който да наследи успеха на популярните чипове Snapdragon 765 и Snapdragon 765G.

 

3. Бъдещите смартфони на Nokia ще имат нови имена

Световната пандемия принуди HMD Global да отложат премиерата на няколко нови устройства през последната година. Компанията също така разпространява по-бавно ъпдейтите към Android 11 за смартфоните, които са съвместими от своето портфолио. Бързите актуализации към операционната система са една от основните причини да искате да се сдобиете с модел на Nokia.

В следващите месеци вероятно ситуацията ще се стабилизира и потребителите ще имат ускорен достъп до актуалните пачове за сигурност и новите функции. От HMD Global също така обмислят идеята да променят начина, по който кръщават смартфоните с бранда Nokia. Актуализираната стратегия може да премахне сегашния модел, който използва две цифри разделени от точки.

 

 

4. Apple спират продажбите на iMac Pro

Apple ще се фокусират изцяло върху разработката на собствени процесори, които да намерят място в бъдещите версии на MacBook и компютрите Mac. След като в продължите на дълго време се спекулираше с желанието на компанията да спре да използва хардуер на Intel промяната вече се случи.

Това е само първата стъпка от процес, който се очаква да изисква поне две години. Още през лятото научихме, че Аpple официално спира да използва Intel процесори в компютрите Маc. Вместо това компанията създава модифициран процесор, базиран на технологии на ARM. Сходна е стратегията на Apple в мобилната индустрия.

 

5. Samsung ще представят Galaxy Watch 4 и Galaxy Watch Active 4 през второто тримесечие на 2021г.

Samsung са си поставили амбициозната цел да се превърнат в още по-влиятелен фактор в пазара на смарт часовници. Тази пазарна ниша се доминира от Apple Watch, но представителите на Galaxy Watch серията също са популярни. Последните предложение на компанията е Samsung Galaxy Watch 3, чиято премиера видяхме през есента.

Корейският производител възнамерява да ускори навлизането на нови модели, за да бъде по-конкурентен през следващите месеци. Представянето на Samsung Galaxy Watch 3 бе преди около шест месеца, но вече се работи активно над нова серия умни часовници. От компанията също така ще пропуснат Watch Active 3 модела.