Първите 5G смартфони на компанията регистрираха солидни продажби през първото си тримесечие на пазара. Apple представиха четири различни версии на iPhone 12, предлагащи функционалности за всеки индивидуален вкус. iPhone 12 mini е най-компактният модел, който е създаден за потребителите, които смятат 6"-6.5-инчовите екрани за твърде големи.

 

1. Аpple ще спрат производството на iPhone 12 mini до средата на 2021г.

Компанията вижда оптималното решение в 5.4" дисплей, като освен разнообразието от цветове iPhone 12 mini също поддържа 5G технологията. Стартовата цена на смартфона на европейския пазар е €699, което също e eдно от предимствата на най-достъпния представител на серията.

 

 

2. Аdobe ще улесняват използването на PDF файлове онлайн

Аdobe Acrobat е популярно приложение, което всеки ден улеснява милиони потребители, особено при създаването, управлението и споделянето на PDF файлове. Компанията вече представи и уеб версия на този продукт, който не предлага всички функционалности на десктоп версията. но все пак е подходящо решение в редица ситуации.

Едно от водещите ограничения на уеб клиента на Acrobat e, че не позволява редактирането на текст и изображения в PDF файловете. Новият ъпдейт на Acrobat най-накрая отстранява този проблем и ще позволи да работите още по-пълноценно с PDF-и директно от уеб браузъра.

 

3. Google заменя Google Drive за Windows 10 с нов унифициран клиент с името Drive for Desktop

Google Drive има важно място в екосистемата от приложения, които компанията предлага на потребителите. Облачната платформа осигурява безплатно свободно пространство, което обединява файлове и документи от другите популярни услуги на Google. По този начин Drive се превръща в най-важното средство за архивиране на файловете между различните устройства от Google профилите.

 

 

4. Учени изобретиха лекарство срещу COVID-19, което излекува 29 от 30 пациенти за 5 дни

Масовите ваксинации срещу коронавируса стартираха в много държави по цял свят. България също не е изключение, като вече преминахме към третата фаза на този процес. Това е една от най-дискутираните теми в публичното пространство, като много хора се интересуват от потенциалните възможности да се справим с пандемията.

Въпреки усилията на здравните власти по цял свят все още е необходимо време, за да оставим кризата с COVID-19 в индустрията. Позитивните новини от последните месеци свързани с доставките на няколко различни ваксини до милиони хора по цял свят сега се допълват от разработката на нов ефикасен продукт.

 

5. EMUI 11.1 ще бъде представен през март

Проблемите на Huawei ще ограничат сериозно възможностите на компанията да се развива в мобилната индустрия през 2021г. Още преди края на изминалата година ви съобщихме за продажбата на бизнеса със смартфони Honor за $15 млрд. Новият купувач е китайски консорциум, който ще продължи активно да работи за популяризирането на този бранд в световен мащаб.

Алтернативната стратегия на Huawei също така е свързана с разработката на собствена операционна система с името HarmonyOS. Основната цел на платформата е да се използва от разнообразие от устройства, независимо от тяхната големина. По този начин всички нови продукти от портфолиото на компанията ще използват софтуера.