Sony вече представиха дългоочакваната конзола и се надяват PlayStation 5 да се превърне в едно от най-продаваните устройства през празничния сезон в края на годината. Амбициозните планове на компанията, обаче могат да бъдат силно засегнати от факта, че не разполагат с достатъчно стокова наличност на PlayStation 5.

 

1. Каква е реалната цена на Sony PlayStaion 5

Ограниченият инвентар затруднява сериозно възможността свободно да се сдобиете с устройството. Първите бройки на Sony PS5 бяха изкупени за броени секунди, като Sony работят усилено със своите доставчици, за да успеят да се справят със ситуацията. Японският производител вече потвърди, че интереса към Sony PS5 e впечатляващ, което само по себе си е предпоставка за солидни продажби.

 

 

2. YouTube вече ще ни предупреждава за коментари с неподходящо съдържание

YouTube генерира рекорден трафик от началото на пандемията досега, което освен по-високите приходи изисква специални действия от страна на компанията. Алгоритмите на Google трябва едновременно да следят за качеството на съдържанието, но също да не допускат качването на неподходящи коментари. Това се превръща във все по-голям проблем, като се има предвид, че определени клипове имат милиони и дори милиарди гледания.

 

3. Samsung разработват 600-мегапикселова камера за смартфони

Възможностите за мобилна фотография се промениха драстично през последните години. Технологичните иновации ни позволяват днес да правим снимки и клипове с невероятно качество. Времето на големите камера сензори остана в миналото, тъй като производителите предлагат усъвършенствани системи с два, три, четири и дори пет сензора.

Ако добавим към това и все по-добрите системи с изкуствен интелект определено можем да кажем, че смартфоните постепенно се превръщат в заместител на цифровите фотоапарати. Мобилните устройства не предлагат толкова големи сензори, но са навсякъде около нас, а опцията за запис на 4K и 8K видео само ги превръщат в по-популярен избор за потребителите.

 

 

4. Аpple обещават безплатен ремонт за дефектните дисплеи на iPhone 11

Първите 5G смартфони на Apple вече са в продажба и обещават да предложат на потребителите впечатляващи подобрения в сферата на хардуера и дизайна. Ако се интересувате от възможността да се сдобиете с устройтва от серията е добре да знаете къде в България е най-ниската цена на iPhone 12 и iPhone 12 Pro в телекомите А1, Виваком и Теленор.

Премиерата на iPhone 12 в търговската мрежа ще допринесе и за поевтиняването на предходните генерации на смартфоните. Това важи в най-голяма степен за iPhone 11 и е изгодна опция за доста потребители. Ако разполагате със смартфон от серията или планирате да купите ще е полезно да научите за неочакван бъг с тъч панелите на iPhone 11.

 

5. Снимки разкриват дизайна на Xiaomi Mi 11

Xiaomi не крият амбициозните си планове да се превърнат в още по-влиятелен фактор в пазара на смартфони през 2021г. Китайският бранд може да се похвали с доста стабилни продажби през последните тримесечия, въпреки кризата с COVID-19. Най-добрият пример за представянето на компанията е факта, че Xiaomi изпревариха за първи път Apple и станаха третият най-голям производител на смартфони.

Данните са от третото тримесечие, като традиционно потребителите са още по-активни през последните седмици от календарната година. Xiaomi не само, че ще опитат да се възползват от тези процеси, но имат доста амбициозни планове за 2021г.  Една от актуалните теми в технологичната индустрия през последните дни е премиерата на Qualcomm Snapdragon 888.