Pinterest е социална платформа, която остава в сянката на Facebook и Тwitter, но разполага с огромна база от потребители по цял свят. Повече от 450 млн. регистрирани профила използват услугата за достъп до интерактивно съдържание онлайн. Само през последната година Pinterest са увеличили своята аудитория с повече от 100 млн. души.

 

1. Pinterest искат да купят приложението за обработка на снимки VSCO

Вече ви съобщихме, че Microsoft са предложили $51 млрд., за да купят Pinterest. Сделка с подобни параметри би се превърнала в едно от най-големите придобивания в технологичната индустрия. Преговорите между двете страни не доведоха до успешен край и Pinterest продължава да оперира като самостоятелна услуга в интернет.

 

 

2. Google събират 20 пъти повече данни от смартфоните с Android, в сравнение с Apple

Teхнологичните компании се наложи да възприемат различна стратегия и да бъдат по-прозрачни към потребителите за начина, по който съхраняват личните ни данни. Регулаторите на ЕС принудиха Google и Facebook да предоставят повече възможности за контрол над нещата, които споделяме от своите устройства.

Методите за следене на активността не са лимитирани до нещата, които правим в интернет. Google и Apple получават достъп до телеметрични данни за начина, по който използваме смартфоните и взаимодействието ни с инсталираните приложения. Ново проучване разкрива повече детайли за алгоритмите, с които операционните системи за смартфони споделят информация с компаниите.

 

3. Приложението Google Translate вече е инсталирано 1 млрд. пъти за Android

Google Translate е най-популярното приложение за превод на текст, което е налично за всички водещи платформи. Плъгините за браузърите позволяват само с няколко кликвания да видите какво означава на предпочитан език големи пасажи от текст или цели страници. Компанията предлага и API инструменти, с които разработчиците допълнително да се възползват от уникалните функции, които има предлага Google Translate.

С течение на времето Google се погрижиха да предложат много функционалности, с които да улеснят още повече потребителите, сред които опция за превод в реално време и Dark Mode режим. Опцията за работа в офлайн режим също е голямо предимство на мобилното приложение, което е оптималното решение за пътуване в чужбина. Според официалните данни на Google повече от 100 млрд. заявки се обработват от Google Translate дневно.

 

 

 

4. Как да добавим акаунт в смартфон с Android 10

Една от най-добрите функции на Android е възможността бързо и лесно да управлявате профили за достъп до различни приложения. Много потребители използват няколко акаунта, с които разделят личната от служебната кореспонденция. Други хора просто искат да отделят работния имейл от профилите в социалните мрежи.

Независимо от предпочитанията ви целия процес изисква няколко кликвания в менюто. Има ситуации, в които имате няколко акаунта в една и съща услуга, което също изисква допълнително време за настройка. Добрата новина е, че собствениците на смартфони имат максимална свобода при работа с профилите.

 

5. Официално: LG излиза от пазара на смартфони

Проблемите на корейския производител в пазара на смартфони от дълго време не са тайна за никого. Въпреки агресивните си опити LG от години продължават да генерират загуби от този бизнес. Спирането на проекта за LG Rollable, който трябваше да се превърне в първия навиващ смартфон в света също загатнаха за плановете на компанията.

LG направиха опит да постигнат споразумение с външна компания, която да придобие контрол над мобилната дивизия, но преговорите не доведоха до желания край. След внимателно обмисляне на потенциалните възможности сега разбираме, че корейския производител наистина прекратява разработката на смартфони.