Корейският производител се очаква да представи и стартира продажбите на Galaxy S21 още преди края на месеца. Тази ключова промяна в стратегията на Samsung се очаква да допринесе за по-високите продажби и да ги направи по-конкурентни през 2021г. Гъвкавите смартфони ще имат специално значение за стратегията на компанията да доминира световния пазар на смартфони.

 

1. Samsung потвърдиха, че премиерата на Galaxy S21 ще е на 14 януари

Вече ви информирахме, че Samsung Galaxy S21 ще бъде показан на 14 януари, като продажбите стартират до края на януари. Феновете на Samsung вероятно ще се зарадват да научат, че компанията сега потвърди официално, че това ще бъде датата на голямото събитие, на което ще видим Samsung Galaxy S21, Galaxy S21+ и Galaxy S21 Ultra. Новите данни разкриват, че Galaxy Unpacked събитието ще се проведе под мотото "Everyday Epic".

 

 

2. EC ще инвестират €145 млрд. за разработка на ново поколение 2nm процесори

Технологичните иновации допринесоха за впечатляващи нововъведения в домовете и ежедневието на милиони хора от всяка точка на планетата. Смартфоните се превърнаха в преносими компютри, без които не можем и непрестанно ни предоставят информацията, от която се нуждаем. Умните джаджи в интелигентните домове ни вече могат да комуникират помежду си, да разбират гласови команди и да се адаптират към навиците на всеки член на семейството.

Развитието на IT сектора сред европейските държави също се развива с впечатляващи темпове. Вече ви съобщихме, че ЕС представи дигитална стратегия за лидерство в света на технологиите. Специален акцент в амбициозната програма ще има производството на полупроводници. Нова декларация, подписана от 17 държави-членки на ЕС описва механизми за съвместно сътрудничество в сферата на хардуера.

 

3. Google тестват функция за показване на резултати от TikTok и Instagram в търсачката

Aлгоритмите на Google могат да генерират за секунди данни от всеки един уеб сайт в интернет. Търсачката може да ни е полезна по много начини, тъй като обработва в реално време информация от множество източници. Компанията постоянно се стреми към нови иновации и експериментират с нова функция, която агрегира съдържание от две от най-популярните приложения. Това са Instagram и TikTok.

Google планират да възпроизвеждат линкове към хитовите заглавия в допълнителна секция в търсачката, която изглежда като традиционните Carousel реклами. Този ход може да позволи на компанията да задържи потребителите, които търсят социални видео развлечения от пълното напускане на Google платформата.

 

 

4. Аdobe официално спря поддръжката на Flash

Adobe Flash в продължение на години представлява модерен уеб стандарт за възпроизвеждане на мултимедия. Еволюцията на технологиите, обаче вече ни позволява да използваме много по-добри начини да се забавляваме с любимото си съдържание онлайн. Водещите разработчици на уеб браузъри вече започнаха да блокират Adobe Flash по подразбиране.

По този начин гарантират сигурността на своите потребители и им предоставят достъп до по-модерни технологии. Създателите на Flash също подканиха да спрем да използваме платформата. От Adobe вече разкриха плановете си да спрат поддръжката за Adobe Flash в края на 2020г. Това означава, че вече няма как да изтеглите плъгина на своето устройство. 

 

5. Как да споделим екрана в Microsoft Teams по време на видеконферентен разговор

Приложенията за видеоконференция са предпочитан начин за комуникация по време на кризата с коронавируса. Все повече хора общуват онлайн, за да се предпазят от COVID-19, но продължават да бъдат продуктивни по време на кризата.

Microsoft Teams е едно от водещите заглавия за тази цел, което също се възползва максимално от променените навици на потребителите през 2020г. Компанията предостави много актуализации, които подобриха работата на софтуера от началото на годината.