Създаването на резервно копие на личната информация винаги е подходящо, за да сте сигурни, че няма да изгубите документ, снимка или друг важен файл. Собствениците на iPhone скоро ще разполагат с още една възможност да архивират данните си в облака. 

 

1. Google One ще предложи безплатно архивиране на данните и за iPhone

Google One е абонаментна услуга, която позволява да съхранявате информация от най-популярните приложения и услуги на компанията срещу съответната месечна такса. Всъщност тази услуга доразвива и надгражда значително възможностите на Google Drive.

 

 

2. Приложението Microsoft Cortana няма да е достъпно за Android и iOS през 2021г.

Microsoft Cortana е виртуален асистент, който вече е неизменна част от Windows 10 екосистемата. Компанията също така продължaва да следва стратегията си да представя мобилни версии на своите приложения. Именно заради това собствениците на устройства с Android и iOS разполагат с възможността да изтеглят Cortana като самостоятелно приложение.

 

3. Microsoft иска да купи TikTok

Разработчиците на хитовото приложение вече трябваше да преглътнат неприятната забрана за използването на софтуера в Индия. По този начин TikTok се лишава от огромна потребителска база в страната, която традиционно е доста активна и респективно е солиден източник на приходи.

 

 

4. Аpple измести Saudi Aramco и вече е най-скъпата компания в света

Аpple публикуваха финансовите резултати за последното тримесечие, които разкриват поредното стабилно представяне на компанията. Основото заключение на пазарните наблюдатели относно данните е, че технологичния гигант е успял да се стабилизира след пандемията от COVID-19. 

 

 

5. NVIDIA може да купи ARM за повече от $32 млрд.

NVIDIA се намират в напреднала фаза на преговори за придобиване на бизнеса на ARM. Близки до двете компании източници твърдят, че сделката може да бъде финализирана в следващите няколко седмици. Припомняме ви, че ARM е собственост на SoftBank Group, които платиха за тази привилегия $31 млрд. преди четири години.