Тъчскрийн екраните на смартфоните ги превръщат в подходящо решение за достъп до информация, забавление и ежедневна комуникация. Работата с различни документи и файлови формати е задължително, за да бъдем продуктивни, когато сме в движение. Използването на PDF файлове е доста удобно от смартфоните, но е необходимо приложение, за да може да подписвате документи от Android.

 

1. Как да създадете подпис за PDF документи от Android смартфон

Moжете да откриете различни предложения на трети страни, но едно от най-добрите решения за тази цел е Adobe Acrobat Reader. Популярният софтуер предлага възможност да създавате и използвате електронни подписи за своите документи, чрез вградената Markup функционалност.

 

 

2. Снимки разкриват разликите между трите модела Samsung Galaxy S22

Samsung ще бъдат един от първите производители на Android, които ще представят премиум смартфони през 2022г. Компанията ще демонстрира подобренията в Galaxy S22 серията на събитие в началото на февруари. Реалните продажби ще стартират още преди края на същия месец.

Имаме редица основания да бъдем развълнувани от премиерата на смартфоните. Освен подобреният дизайн ни очакват още по-добри камери, 4-нанометрови процесори и множество допълнителни функционалности. Гамата отново ще включва три различни модeлa, като сега разбираме повече за разликите между тях.

 

3. Google Chrome ще позволява да поставяме линкове в снимки и видео

Компанията е доста активна в актуализирането на своя браузър. Google Chrome е обект на постоянни ъпдейти с нови подобрения. Така например функцията "Coly Link To Highlight" oт месеци е достъпна за потребителите. Както името подсказва опцията позволява да генерирате линк към конкретна част от съдържанието в даден уеб сайт.

Когато изпратите връзката на друг потребител той ще отвори директно онази част от статия или публикация, която искате да му покажете, без да се налага да скролва излишно в текста. Разработчиците на Google разширяват допълнително функционалността на "Coly Link To Highlight" с още едно интересно приложение в уеб браузъра.

 

 

4. Китайски производител на видео карти ще конкурира AMD и NVIDIA

Видео картите са пазарна ниша, която традиционно асоциираме с NVIDIA и AMD. Това са най-големите производители, които от дълго време задават тенденциите в този сектор. Популярните брандове скоро могат да бъдат изправени пред неочаквана конкуренция в лицето на непозната китайска компания.

Името на дружеството е Moore Threads като последната вълна от инвестиции привлече финансов капитал в размер на $313 млн. Любопитен факт е, че един от акционерите е ByteDance - разработчиците на приложението TIkTok. Oсновен приоритет за Moore Threads са видео картите от ново поколение, където компaнията вярва, че може да конкурира NVIDIA и AMD.

 

5. Знаете ли, че: Вашият iPhone има скрита функция, която показва къде и кога ще вали

 

Аpple вече разпространяват дългоочакваните ъпдейти към iOS 15 за съвместимите устройства. Актуализацията се отличава с много допълнителни функционалности и подобрения. Приложението Weather също е обект на промени и вече предлага още един полезен инструмент.

Оказва се, че има скрита карта, която разкрива кога ще вали. Тази информация ще ви спести време да инсталирате външен софтуер и винаги да сте част с времето от iPhone. Използването на функцията изисква само няколко кликвания.

Ето как да видите скритата карта за валежи в Weather приложението на устройство с iOS 15.