Google влага много усилия да предостави на своите потребители максимални възможности за контрол над личните данни. Компанията също така позволява да изтриете информацията, която се съхранява за всеки профил, включително и на сайтовете, които сте отваряли. Традиционните опции за акаунтите включват премахване на данните на всеки 3, 18 или 36 месеца.

 

1. Google ще позволят да изтрием последните 15 минути от историята на браузване от Android до края на 2021г.

Опцията по подразбиране за новите профили в Google е историята да се изтрива автоматично през 18 месеца. Собствениците на устройства с iOS също така имат достъп до полезен инструмент, който предлага възможност да премахнете заявките в Google Search направени през последните 15 минути. Това е особено подходящо, когато използвате чуждо устройство за кратък период от време.

Google потвърдиха, че работят над интеграция на функцията за смартфоните с Android. Дългоочакваната актуализация ще е достъпна преди края на годината. Можем да предположим, че ще опцията за изтриване на историята през последните 15 минути ще е свързана с премиерата на Android 12.

 

 

2. Ето какви ще са имената на моделите от серията Samsung Galaxy S22

Следващото голямо събитие на Samsung ще се проведе на 11 август. Тогава ще видим няколко нови предложения на компанията в пазара на смартфони и умни часовници. Най-голям интерес предизвикват Samsung Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3. Гъвкавите смартфони ще имат важно значение за пристъвието на корейския производител през втората половина на годината.

Веднага след премиерата Samsung ще се насочат изцяло върху следващите представители на Galaxy S серията. Новото поколение флагмани ще последват примера на Galaxy S21 смартфоните и ще бъдат представени в началото на 2022г. Гамата ще включва три устройства, които се казват Samsung Galaxy S22, Galaxy S22+ и Galaxy S22 Ultra.

 

3. iPhone 13 ще поддържа 25W бързо зареждане

Apple изоставят от своите конкуренти с Android по отношение на технологиите за бързо зареждане. Водещи производители вече предлагат опция за 100W/120W, като някои компании дори работят над системи за 200W зареждане. Тази иновация се очаква да стане факт от Xiaomi Mi 12, който ще видим в края на годината.

За сравнение собствениците на iPhone все още трябва да се ограничат до 20W зареждане в смартфоните от популярната серия. Apple ще увеличат тази стойност до 25W в представителите на iPhone 13 бранда, според МаcRumors. По този начин ще се ускори времето необходимо за зареждане на батерията устройствата.

 

 

4. Intel очакват проблеми с доставките на компоненти през третото тримесечие на 2021г.

Intel следят внимателно ситуацията в технологичната индустрия и очакват проблеми с доставките на хардуер през третото тримесечие. Главният финансов директор на компанията, Джордж Дейвис уточни, че недостига на компоненти може да отложи предвидени премиери. Според него е възможно да има "остри" проблеми с доставките през съответния период.

Изявлението му не е изненадващо, тъй като кризата вече засяга повечето водещи производители на хардуер. Вече ви съобщихме, че недостигът на чипове може да продължи години, според шефа на Intel. Настоящата прогноза на друг важен човек в структурата на компанията има краткосрочен характер, но е базирана на същите опасения.

 

5. Защо трябва да внимавате, когато инсталирате Windows 11

Първите тестови версии на Windows 11 вече са достъпни за най-нетърпеливите потребители. Мicrosoft разработват в тясно сътрудничество операционната система с представителите на Windows Insider прогрaмата. Това едновременно ускорява интеграцията на нови функционалности, но също така ни разкрива повече за подобренията, които ще видим в Windows 11.

Oперационната система ще предложи различен интерфейс и много допълнителни функционалности. По този начин Windows 11 ще представлява сериозен ъпгрейд над възможностите, които ни предлага Windows 10. Ако сте нетърпеливи да изпробвате софтуера на компютъра ви съветваме да бъдете много предпазливи.