Китайският производител представи само преди броени дни дългоочакваната гама от премиум смартфони Huawei Mate 40. Серията включва три устройства с поддръжка на 5G технологията, мощни 5-нанометрови процесори и впечатляващи камери. Вече ви информирахме какви са подобренията в Huawei Mate 40 Pro, който се очертава да бъде най-продавания модел с този бранд.

 

1. Новите смартфони от серията Huawei Mate 40 бяха изкупени за 28 секунди

Huawei ще разчита предимно на Mate 40, за да продължи да се конкурира успешно с другите производители в следващите месеци. Санкциите на американското правителство създадоха много затруднения на китайския гигант, който обаче вярва, че впечатляващите характеристики на Huawei Mate 40 ще генерират солидни продажби на смартфоните на световния пазар.

 

 

2. Как да премахнем рекламите от Start менюто на Windows 10

Microsoft често предизвикват негативни коментари с разпространението на двата големи ъпдейта към Windows 10, които разпространяват в рамките на една календарна година. Причината е, че някои от новите функции създават проблеми на потребителите, като в някои случаи актуализациите създават неочаквани проблеми в работата на компанията.

 

3. iFixit потвърдиха, че компонентите на iPhone 12 и 12 Pro са практически идентични

Apple стартираха продажбите на iPhone 12 в някои страни, като до няколко седмици всички модели от гамата ще бъдат налични за потребителите по цял свят. Докато очаквате избраната от вас версия да дебютира на пазара искаме да привлечем вниманието ви към специалистите на iFixit.

За пореден път успяха да се сдобият бързо с новите версии на смартфоните и ги подложиха на традиционното си разглобяване. Самият експеримент обхваща iPhone 12 и iPhone 12 Pro.

 

 

4. Google плащат между $8 и $12 млрд. годишно на Apple за да бъдат търсачка по подразбиране в iPhone

Google и Apple са големи конкуренти в световния пазар на смартфони, но въпреки това намират начини и за бизнес сътрудничество. Най-добрият пример са отношенията на двете компании е търсенето. 

От години насам Google плащат внушителни суми всяка година за привилегията да бъдат търсачка по подразбиране в iPhone. Конкретната цифра не се публикува официално от двете страни, но от порядъка на $8-$12 млрд. годишно. Това плащане гарантира, че собствениците на iPhone и iPad по подразбиране използват търсачката на Google в своите заявки.

 

5. Какво представляват новото поколение смарт очила Huawei X Gentle Monster Eyewear II

Huawei, представи официално и новото поколение смарт очила - Huawei X Gentle Monster Eyewear II. Изключително иновативното устройство следва философията за максимално естествено съчетаване на технологиите и модата.

Интелигентните очила от второ поколение продължават да се фокусират върху качественото аудио възпроизвеждане, с по-авангарден, но удобен дизайн, и по-голямо богатство от интелигентни функции. С тях Huawei създава уникална и емблематична тенденция в носенето на модни смарт аксесоари.