Собствениците на смартфони на Huawei ги очаква голяма софтуерна актуализация, която ще е достъпна до няколко седмици. Предстоящият ъпдейт е част от традиционната стратегия на компанията да предоставя нова версия на потребителския интерфейс EMUI през втората половина на годината. Вече ви информирахме, че Huawei EMUI 11 (Android 11) ще бъде представена през третото тримесечие на 2020г.

 

1. Kaкви подобрения ни очакват в Huawei EMUI 11

Актуализацията ще се разпространява до над 30 настоящи смартфона и ще достигне до 250 млн. потребители по цял свят. EMUI е важен елемент от стратегията на Huawei в мобилната индустрия, особено в контекста на проблемите, които има компанията с търговското ембарго на САЩ. Докато очакваме прем

 

 

2. Apple спират производството на iPhone XR и iPhone 11 Pro след премиерата на iPhone 12

Феновете на Apple очакват с нетърпение премиерата на iPhone 12. Голямото събитие вероятно ще се проведе през октомври. Все още не знаем конкретната дата, на която ще бъдат представени смартфоните. Очакванията към iPhone 12 серията са големи, заради впечатляващите подобрения, които Apple подготвят в устройствата.

 

3.  Нова функция в Google Chrome ще пести батерията нашите устройства

Google продължават да оптимизират активно своя браузър, тъй като искат да редуцират системните ресурси използвани от Chrome. Toва е важно, тъй като едновременно не натоварва устройствата, но също така гарантира и по-дълъг живот на батерията.

 

 

4. HMD Global ще представят три бюджетни телефона с имената Nokia 215 (2020), Nokia 225 (2020) и Nokia Leo

HMD Global се наложи да отложат няколко подготвяни премиери заради пандемията от коронавирус. Все пак компанията ще представи няколко устройства преди края на годината, с които да провокира интереса на потребителите. Освен предстоящите смартфони с Android One, над които работят HMD Global ще видим и няколко бюджетни устройства. 

 

 

5.  Очаква се спад в приходите и продажбите на смарт часовници през 2020г.

Смарт часовниците вече са достатъчно достъпни за масовия потребител, което е причина за продължаващите им стабилни продажби. Този пазарен сегмент е генерирал приходи за производителите от $27 млрд., според данни на GlobalData. Анализаторите прогнозират тази цифра да се увеличава в следващите три години и да достигне $64 млрд. през 2024г.