Геймърите вече имат достъп до новото поколение конзоли на Sony и Microsoft, които от дни се предлагат на пазара. Предстоящият празничен сезон ще е свързан с множество допълнителни оферти и ексклузивни предложения. Вече информирахме българските любители на игрите, чe Sony PlayStation 5 се предлага във VIVACOM на изгодна цена.

 

1. Софтуерен ъдпейт ще подобри допълнително работата на Sony PlayStation 5

Teхническите спецификации на устройството включват осемядрен процесор, който използва модифицирана AMD Zen 2 архитектура и има осем ядра с 3.5 GHz. Графичният чип на Sony PS5 се възползва от предимствата на RDNА 2 технологията и предлага 36 изчислителни единици с максимална производителност от 10.28 терафлопа.

 

 

2. Как да смените Bluetooth името от смартфон с Android

Всеки път, когато свържете периферно устройство с Bluetooth към таблет или смартфон с Android виждате името на съответния модел. В повечето случаи това е достатъчно, за да разберете за коя джаджа става въпрос. Има и ситуации, когато показването на името на модела може да ви обърка, особено ако виждате дълъг списък от наличен хардуер във вашия периметър.

Най-доброто решение на подобна ситуация е да изберете алтернативно име, което да гарантира, че вашето устройство лесно ще бъде отличено от другите Bluetooth смартфони или аксесоари. Дори и да не ви се е налагало да го правите досега промяната на актуалното име при свързване с Bluetooth може да се смени само с няколко кликвания от менюто на смартфоните с Adroid.

 

3. Microsoft Teams вече предлага безплатни 24-часови видео разговори от браузъра

Мобилните устройства се превърнаха във виртуални заместители на офисите и учебните зали в трудните време на пандемия. Образованието и работата са дейности, които все повече вършим вкъщи, за да предпазим себе си, семейството и любимите хора. От началото на годината досега приложенията за видеоконференция регистрират впечатляващ трафик.

 

 

4. Разширенията за Google Chrome ще трябва да показват как използват личните ни данни oт януари

Сигурността на личната информация на потребителите продължава да бъде основен приоритет за Google. Компанията непрестанно актуализира своите приложения, за да ни предпазва от актуалните заплахи в интернет. Project Strobe е името на един от проектите, с които Google опитват да ни защитят от дейността на хакерите и автоматизираните бот системи в интернет.

Всъщност под това име се крие списък с предписания, които разширенията за Google Chrome трябва да спазват. От Google искат едновременно да намалят броя на необходимите разрешения, което иска всяка добавка за браузъра, както и да гарантират оптималната сигурност. Именно заради това Project Strobe въвежда параметри, с които информацията споделяна от потребителите да се съхранява безопасно.

 

5. Снимки разкриват дизайна на OnePlus 9 Pro месеци преди премиерата му

OnePlus е компания, която опитва да се утвърди като водещо име в сегмента на премиум смартфоните. Въпреки невероятната конкуренция на флагмани с Android oпределено можем да кажем, че този бранд се възприема позитивно от потребителите.

Вече видяхме първите 5G смартфони на компанията, като следващата голяма премиера в календара на OnePlus е планирана за март 2021г. Традиционно компанията представлява следващите си устройства от висок клас през този месец и няма да променят плановете си въпреки пандемията.