WhatsApp е на водещо място в класациите за най-популярни приложения за комуникация. Заглавието е част от мащабната екосистема на Facebook, която включва още Messenger и Instagram. Водещо предимство на WhatsApp е системата за криптиране на информацията, както и широкия набор от функционалности, които предлага.

 

WhatsApp ще представят приложение за iPad 

Moбилното приложение може да се използва на почти всяко устройство, което използвате. Въпреки това все още няма специална версия на WhatsApp, която е оптимизирана за таблетите на Apple. Toва със сигурност е странно ограничение с оглед популярността на iPad в технологината индустрия.

Все пак вече се работи над идеята собствениците на iPad да имат достъп до специализирано приложение на iPad за таблетите.

 

Samsung изпревариха Intel и са най-големият производител на полупроводници през второто тримесечие на 2021г.

Полупроводниците са ключов компонент от потребителската електроника, която използваме в своето ежедневие. Смартфоните са изградени от множество хардуерни модули, които гарантират широкият им набор от функционалности. Производителите са изправени пред необичайни затруднения в доставките, заради продължаващият недостиг на компоненти в индустрията.

 

Samsung ще изпреварят Intel в пазара на полупроводници през второто  тримесечие на 2021г. | Digital.bg

 

Влиянието на тези процеси е различно в отделните технологични сектори, но обхваща все повече компании в световен мащаб. Вече се забелязват и признаци на стабилизиране, които дават поводи за оптимизъм на анализаторите, че кризата може да бъде решена по-скоро. Пазарни наблюдатели от IC Insights публикуваха последния си доклад, който анализира световния пазар на полупроводници.

 

DDR5 RAM паметта ще е по-бърза от DDR4, но с едно сериозно ограничение

Производителите на хардуер очакват с нетърпение транзицията към DDR5 RAM памет, заради очевидните предимства на новата технология. Една от първите компании, която ще представи собствени DDR5 RAM модули е Corsair. Tук е момента да уточним, че най-мощните конфигурации ще гарантират четири пъти по-висока производителност от DDR4.

При всички положения много хора нямат търпение да се възползват сами от предимствата на новите модули. Осезаемите подобрения в скоростта, обаче ще са свързани с един съществен недостатък. Първоначалните тестове на Corsair показват, че DDR5 RAM генериране твърде много енергия, спрямо DDR4.

 

DDR5 RAM паметта ще е по-бърза от DDR4, но с едно сериозно ограничение

 

Причината е свързана със самата структура на новата памет, информира DigitalTrends. Компанията уточнява, че е преместена регулацията на напрежението от самата дънна платка в RAM модула. Това решение на свой ред е причина за по-високата топлина във вътрешността.

 

Смартфон Blackview BV6600 - Тест на дисплей, хардуер, софтуер и камери

Ще започнем от дисплея, който е 5.7" диагонал и е с HD+ резолюция 1440х720 пиксела. Той е направен по IPS технология и може да се похвали с достатъчно добра детайлност на образите и цветопредаване за такъв тип защитено устройство. Не, че Blackview не са могли да сложат дисплей с по-висока резолюция, не са го направили по две причини.

От една страна, за да не увеличават излишно цената на BV6600, която е заложено да бъде колкото се може по-достъпна, а от друга, за да постигнат колкото се може по-дълъг живот на батерията. Както знаем по-високите резолюция и яркост, неминуемо водят и до по-голяма консумация на ток.

 

Honor Magic Fold ще изглежда като Honor 50 Pro и ще бъде представен в края на 2021г.

Honor представиха Magic3 смартфоните преди седмици. Трите устройства от гамата вече се продават на китайски пазар. Докато очакваме продажбите в повече страни разбираме, че компанията подготвя премиерата на още едно впечатляващо устройство. Китайският производител планира навлизане в пазара на гъвкави смартфони.

Първият модел на Honor с този дизайн ще се казва Magic Fold. Визията на устройството ще наподобява Honor 50 Pro. Първият гъвкав смартфон ще има отвор за камерата в горния ляв ъгъл на плоския външен  дисплей, както и високоговорител в горната част на рамката. В задната част ще видим камера модул, който включва четири сензора, съобщава GizmoChina.