Google Chrome е бърз и предлага много разширения, с които може да персонализирате работата на браузъра. Интеграцията с другите услуги на Google също е важна причина за популярността на Chrome сред потребителите. Най-популярният браузър е критикуван заради консумацията на твърде много системни ресурси.

 

1. Google, разработва технология, която ще намали консумацията на RAM в Windows 10 и Android

Това е неприятно, тъй като може да забави работата на уеб браузъра, но също и да изразходва батерията. Google постоянно работят над оптимизации, които да отстранят този недостатък на Chrome. Една от последните инициативи на компанията в тази сфера се казва PartitionAlloc.

 

 

2. Huawei FreeBuds 4i са безжични слушалки с активно шумопотискане и 10 часа живот на батерията

Мобилните устройства предоставят невероятни възможности да се забавляваме, когато сме в движение. Независимо дали гледате видео, играете или разглеждате снимки на приятели винаги има как да поддържате добро настроение. Смартфоните са особено подходящи за слушане на любимата колекция от музика.

Популярни услуги като Spotify предлагат опция за стрийминг на богата колекция от парчета, плейлисти и подкасти. Вградената памет на устройствата постоянно се увеличава, което позволява да съхранява все повече песни за слушане, когато пътуваме. Единственото, което ви трябва е да отделите средства за аудио слушалки, с които да се потопите в ритъма на любимите парчета.

 

3. Как да проверим дали Android смартфонът ни е сертифициран

Android е най-популярната операционна система за смартфони, която може да изглежда много различно на устройствата на производителите. Това се дължи на отворения характер на софтуера, който предоставя опция за множество персонализации. Всяка компания използва свой UI интерфейс, в допълнение към т.нар. "чист Android".

По този начин брандовете добавят още функционалности на своите потребители и допринасят за развитието на екосистемата. Наличието на огромен брой производители, които насищат пазара с устройства, базирани на Android може да предизвика проблеми.

 

 

4. Android 12 ще улеснява работата със смартфоните с една ръка

Размерите на смартфоните се увеличават с всяка изминала година. Това е една от водещите причини за слабите продажби на таблети. Потребителите купуват най-много устройствата с размер между 6" и 6.5", което се утвърждава като стандарт в индустрията. Производителите с Android експериментират с различни дизайнерски решения, които да им позволят да премахнат напълно рамките около екрана.

По този начин могат да ни предложат още повече пространство за мултимедия в предната част, като същевремнно запазят ултратънките размери на смартфоните. Вграждането на камерите в екрана е подходящ пример за технология, която ще доведе до оптималния безрамков дизайн. Колкото по-големи стават смартфоните, обаче толкова по-трудно e навигацията с една ръка.

 

5. YouTube вече поддържа стрийминг на видео с 4K HDR качество за Android

YouTube е чудесна платформа да убиете време, когато пътувате или да откриете нова документална поредица. Всеки ден гледаме над 1 млрд. клипа, което е най-добрия показател за популярността на услугата. Google са доста активни в опитите си да накарат авторите да бъдат още по-креативни в съдържанието, което качват в своите профили.

Световната пандемия допринесе за увеличение на трафика и ускори навлизането на редица нови функционалности, с които по-лесно да управляваме съдържанието в YouTube. Компанията опитва да привлече по-голяма аудитория за стрийминг на живо, тъй като този сегмент се разраства с динамични темпове.