Microsoft е бранд който е известен със своите софтуерни технологии. Въпреки това компанията проявя все по-голям интерес към разработването на хардуер. Само преди няколко седмици видяхме Microsoft Surface Pro X 2020, като Surface Duo изразява концепцията на Microsoft за практичен смартфон с два дисплея.

 

1. Акциите на Intel се сринаха след новината, че Microsoft разработва собствен ARM процесор

При всички положения най-популярния и важен хардуерен продукт за компанията са конзолите от серията Xbox. Следващата важна стъпка от стратегията на Microsoft е да започнат да произвеждат собствени процесори. Въпросните архитектури ще намерят място в бъдещите сървъри и компютри от гамата Surface.

 

 

2. Операционната система Huawei HarmonyOS ще има нов интерфейс

Huawei преди дни представиха първата публична бета версия на Harmony OS 2.0 за разработчиците. Това е важна стъпка, която ще ускори разработването на операционната система, която компанията очаква да се превърне в заместител на Android. Новият софтуер вече може да се изпробва на някои смартфони, сред които Huawei P40, Huawei P40 Pro, Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro, но също на таблета MatePad Pro.

Реалните устройства с HarmonyOS 2.0 ще са налични на пазара през следващата година, като Huawei планира да представят както смартфони и умни часовници, така и други смарт джаджи, които работят със софтуера. Китайският производител вече е показал кратки видео демонстрации, които показват как работи HarmonyOS 2.0 в настоящия си вид.

 

3. Как да изтеглим файловете си от Google Drive

Google Drive е важна част от екосистемата на компанията и позволява да архивираме файловете, които съхраняваме в услуги като Gmail, Google Docs, Keep и др. популярни заглавия на Google. Всеки профил има безплатно пространство от 15GB, в които да запазва своите документи.

Ако надхвърлите този лимит ще трябва да преминeте към платени версии на Google One или да освободите място. Има и други ситуации, в които бихте искали да изтеглите резервно копие на информацията, която съхранявате в приложението.

 

 

4. NVIDIA може да победи AMD в бизнеса с видео карти, благодарение на нова сделка със Samsung

NVIDIA успяха да развият сериозно своя бизнес въпреки разпространението на пандемията. Кризата с коронавируса предизвика хаос с доставките през първата половина на годината. Ситуацията се стабилизира частично през есента, но все още не се е нормализирала от нивата си преди COVID-19.

Oще в началото на септември ви съобщихме, че NVIDIA представи видео картите RTX 3090, RTX 3080 и RTX 3070.

Дългоочакваният хардуер предизвика невероятно внимание сред геймърите, но за съжаление не всеки желаещ да се сдобие с видео картите успя да го направи. Причината е недостиг на компоненти, който възпира NVIDIA да произведат достатъчно количество на хардуер, за да отговорят на високото търсене на потребителите в световен мащаб.

 

5. Как Microsoft искат да сложат край на паролите през 2021г.

Остават броени дни до края на календарната година, която повечето от нас вероятно нямат търпение да остане в миналото. Световната пандемия освен ежедневните ограничения свързани с придвижването, обърка плановете и принуди милиони хора да останат по домовете си.

Социалната изолация превърна приложенията за комуникация и забавление в предпочитан начин да преминем през трудните мигове свързани с пандемията. Колкото по-активни сме пред екраните на мобилните устройства, толкова по-изложени сме на риск от зловреден софтуер и хакери.